Família
,
2017
Dies 17 i 18 de novembre
Biblioteca Xavier Amorós
Reus

'Llum de Llull', primeres Jornades d'història de la Literatura Infantil

Les Biblioteques Municipals de Reus i el grup de treball Bib-Botó del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya organitzen aquest divendres i dissabte a la Biblioteca Central Xavier Amorós la primera edició de les Jornades de Literatura Infantil, que tenen com a lema “Llum de Llull” i que s'inclouen a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. Les jornades volen contribuir a aprofundir en el coneixement del ric patrimoni literari català adreçat als infants i reconstruir el seu relat de la mà dels principals experts en la matèria tant del país com de fora.

Experts en literatura juvenil

Entre els ponents hi ha Jacques Vidal-Naquet, director del Centre Nacional de Literatura per a la Joventut del Departament de Literatura i Art de la Biblioteca Nacional Francesa, que dijous dia 17 a les 10:15h impartirà la sessió inaugural titulada ‘La literatura per a joves, un patrimoni pel futur’.

Altres ponents que intervindran durant la jornada de divendres són Joan Santanach (Universitat de Barcelona, coordinador de l'Editorial Barcino i comissari de l'Any Llull 2015-16), Gabriel Janer Manila (escriptor) i Pere Prats Sobrepere, il·lustrador. També Carmen Jiménez (Biblioteca Central Xavier Amorós i biblioteca de la Fundació Marta Mata), Anna Herràez (servei de Documentació de Literatura Infantil de la Biblioteca Xavier Benguerel) i Teresa Mañà (Facultat de Biblioteconomia i Documentació i directora de BESCOLAR),

Dissabte, activitats per al públic familiar

Durant la jornada de dissabte es realitzaran activitats amb una fira de llibreries locals que presentaran les novetats de Nadal 2017 i propostes per a famílies i públic en general, com ara presentacions de llibres, un taller d'il·lustració a càrrec d'Ignasi Blanch i contes.

Aquesta setmana, a més, es poden visitar les exposicions dedicades a Ramon Llull: La Veritat Inefable, de l'Institut Ramon Llull; Autòmat Llull, produïda per Milimbo, i una mostra bibliogràfica de fons de diferents biblioteques. També es podrà veure l'exposició ‘Il·lustrar en color’, amb dibuixos originals de l'il·lustrador Ignasi Blanch. Tots aquests muntatges es troben a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

  • imatge de control 1per1