AGENDA
Arts
Dies 18 i 19 d'octubre
2017
Biblioteca Pública
  • Tarragona

Mòstra de Cinèma Occitan 2017

Els dies 18 i 19 d’octubre, a les 18:30h es projectaran a la Biblioteca Pública de Tarragona ‘Lo Pelòt’ i ‘Lo sol poder es que de dire’; i el dia 24 a les 19:30h a Reus, ‘Fecas e godilhs’. Aquestes projeccions es fan en el marc d’una nova edició de la Mòstra de Cinèma Occitan, que té com a objectiu promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana a Catalunya i impulsar-ne la creació cinematogràfica.

En aquesta edició 2017, la desena (i quarta en el cas del Camp de Tarragona), es programen 6 títols, en 27 localitats occitanes i catalanes. La programació al Camp es concentra en dues setmanes d’octubre per facilitar que les persones interessades en aquest tema puguin gaudir del màxim de projeccions.

Com ja és habitual, cada projecció serà precedida d’una conferència introductòria als temes que tracten els documentals que es podran veure. Així el dia 18 l’historiador i professor de la Universitat de Barcelona Agustí Alcoberro, parlarà de bandolers abans de la pel·lícula ‘Lo Peròt’. I el dia 19, Antoni Rossell, professor titular de Filologia Romànica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l'Arxiu Occità (Institut d'Estudis Medievals, UAB), introduirà ‘Lo sol poder es que de dire’, emmarcada en la literatura occitana.

A Reus, el dia 24, l’etnòleg i dinamitzador cultural Salvador Palomar tractarà el tema del carnaval abans de la projecció de ‘Fecas e godilhs’, que és una pel·lícula que mostra aquesta festa en el context occità.

Enguany, a Tarragona i per gentilesa d’Òmnium Cultural Tarragonès, hi haurà un petit tast de productes occitans.

Programa: 

Consulta'l aquí (PDF)

Més informació: 

Mòstra de Cinèma Occitan 2017

Et pot interessar

Los exámenes
Dimecres 18 d'octubre, 10:30h
Lleida
El meu primer festival
Dissabte 25 de novembre, 17:30h
Lloret de Mar
Del 15 de juliol al 28 de gener
Platja d'Aro
La verema dels 80. Una emigració civilitzada
Del 7 d'octubre al 26 de novembre
Palafrugell
Kikoriki: Equip invencible
Diumenge 22 d'octubre, 12h
Girona
Fins al 22 d'octubre
Castell d'Aro
The Gramophone Allstars Big Band
Dissabte 11 de novembre, 20:30h
El Vendrell
Art
Diumenge 22 d'octubre, 19h
Balaguer