AGENDA
Arts
Dies 18 i 19 d'octubre
2017
Biblioteca Pública
  • Tarragona

Mòstra de Cinèma Occitan 2017

Els dies 18 i 19 d’octubre, a les 18:30h es projectaran a la Biblioteca Pública de Tarragona ‘Lo Pelòt’ i ‘Lo sol poder es que de dire’; i el dia 24 a les 19:30h a Reus, ‘Fecas e godilhs’. Aquestes projeccions es fan en el marc d’una nova edició de la Mòstra de Cinèma Occitan, que té com a objectiu promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana a Catalunya i impulsar-ne la creació cinematogràfica.

En aquesta edició 2017, la desena (i quarta en el cas del Camp de Tarragona), es programen 6 títols, en 27 localitats occitanes i catalanes. La programació al Camp es concentra en dues setmanes d’octubre per facilitar que les persones interessades en aquest tema puguin gaudir del màxim de projeccions.

Com ja és habitual, cada projecció serà precedida d’una conferència introductòria als temes que tracten els documentals que es podran veure. Així el dia 18 l’historiador i professor de la Universitat de Barcelona Agustí Alcoberro, parlarà de bandolers abans de la pel·lícula ‘Lo Peròt’. I el dia 19, Antoni Rossell, professor titular de Filologia Romànica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l'Arxiu Occità (Institut d'Estudis Medievals, UAB), introduirà ‘Lo sol poder es que de dire’, emmarcada en la literatura occitana.

A Reus, el dia 24, l’etnòleg i dinamitzador cultural Salvador Palomar tractarà el tema del carnaval abans de la projecció de ‘Fecas e godilhs’, que és una pel·lícula que mostra aquesta festa en el context occità.

Enguany, a Tarragona i per gentilesa d’Òmnium Cultural Tarragonès, hi haurà un petit tast de productes occitans.

Programa: 

Consulta'l aquí (PDF)

Més informació: 

Mòstra de Cinèma Occitan 2017

Et pot interessar

Kubo y las dos cuerdas mágicas - Cinema en Família Tarragona
Diumenge 21 de gener, 17h
Tarragona
Clàssics a escena
Divendres 12 de gener, 19h i 21h
Tarragona
Del 17 de desembre al 7 de gener
Castell d'Aro
Exposició 'Petits Plaers', de Marta Arañó
Del 9 de desembre al 31 de gener
Falset
Burruezo
Divendres 22 de desembre, 22:30h
Lleida
Desenterrant el Pla de l'Estany
Del 30 de setembre al 7 de gener
Banyoles
Del 15 de juliol al 28 de gener
Platja d'Aro
Pessebre Monumental d'Alpicat
Del 16 desembre al 6 de gener
Alpicat