Música
,
2017
Diumenge 26 de març, 18:30h
Teatre Metropol
Tarragona

Concert de la Jove Orquestra InterComarcal

Concert de grans clàssics del repertori romàntic germànic. Drama i passió operístics de la mà de l’enèrgica Jove Orquestra InterComarcal (JOIC).

Jove Orquestra InterComarcal
Director: Marcel Ortega i Martí

Repertori

* 'Don Giovanni', obertura: Wolfgang Amadeus Mozart

* Allegretto, de la 'Simfonia n. 7': Ludwig van Beethoven

* 'Egmont', obertura: Ludwig van Beethoven

* 'El caçador furtiu (Der Freischütz)', obertura: Carl Maria von Weber

* 'L’holandès errant (Der fliegende Holländer)', obertura: Richard Wagner

Els imperis austríac i alemany, amb tota la seva riquesa de pobles i tradicions, foren el bressol de la cultura romàntica en totes les seves vessants: Göthe, Hölderlin, Schiller, Caspar David Friedrich, Fichte... Però l’art que més va veure’s implicada en la revolució de la passió i del sentiment va ser la música. Els concerts d’orquestra i les sessions d’òpera del segle XIX eren esdeveniments massius en què els assistents tenien experiències transcendentals.

Art romàntica total, la música era capaç de transportar les ànimes a un món místic. Els autors alemanys van saber impregnar llur música del misteri, la meravella, el poder profund de l’imaginari col·lectiu del seu poble. Els intèrprets, compositors i instrumentistes, eren personatges venerats per les masses, que els dotaven de poders gairebé màgics.

Tindrem el plaer de deixar-nos emportar pel drama perniciós del Don Joan i el Comendador, de l’amenaça mortal i eterna que pesa sobre Max el caçador, de l’amor maleït de l’Holandès i Senta... Preparats per una vetllada llegendària?

Preu entrades: 12 € / 8 € (- 25 anys i + 65 anys)

Venda a les taquilles del Teatre Metropol i Tarracoticket

Més informació:

http://www.tarragona.cat/cultura/teatre-dansa-musica/teatre

  • imatge de control 1per1