Activa't
,
2017
Dijous 8 de juny
Auditori de la Diputació de Tarragona
Tarragona

Jornada 'Foment i millora del conreu del garrofer'

Cinquena edició de la Jornada tècnica EiG (Empreses Innovadores de la Garrofa) sota el títol 'Foment i millora del conreu del garrofer'.

Es tractaran temes com la importància econòmica d'aquest cultiu, la divulgació de les més recents tècniques de cultiu, els nous materials vegetals, la valoració mediambiental, la comercialització i les aplicacions potencials del seu fruit a la indústria alimentària. 

També es podran degustar alguns productes alimentaris elaborats amb farina torrada de garrofa, com bescuits, magdalenes, xocolates, ensaïmades, etc.. 

PROGRAMA: 
08:45h | Inscripcions i lliurament de la documentació

09:15h | Presentació de la jornada
Josep Poble, president de la Diputació de Tarragona
Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona

09:30h | Situació i millora del conreu del garrofer, amb especial referència a la recol·lecció mecanitzada
Joan Tous, Empresas Innovadoras de la Garrofa (EiG)

10:00h | Noves tècniques de lluita per al control de Zeuzera pyrina en garrofer
Anna Aymamí, tècnica de la secció d'Agricultura i Sanitat Vegetal del DARP a Tarragona

10:20h | Garrofer: espècie de potencial interès en la reforestació i prevenció d'incendis en zones prelitorals de Tarragona
Francesc Primé, Diputació de Tarragona

10:45h | Finançament de les inversions en el sector agrari
Josep Martínez, responsable Agrobank a la Territorial Catalunya de CaixaBank

11:10h | Pausa
Degustació de productes elaborats amb garrofa

12:00h | Polpa de garrofa: obtenció d'edulcorants naturals i saludables
Rafael Salom, ADM - Wild Valencia, SAU

12:30h | Comercialització del garrofí i aplicacions de la seva farina (LBG)
Josep M. Puig, Productos Giró

12:50h | Valoració de la garrofa en la gastronomia de qualitat
Fran López, xef amb Estrella Michelin del restaurant Villa Retiro de Xerta
Jordi Guillem, restaurant Lo Mam, Terra i Taula

13:50h | Cloenda de la jornada
Imma Costa, diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputaciód de Tarragona

14:00h | Fi de la jornada i dinar-tast amb petites degustacions amb garrofa

16:00 a 18:00h | Visita plantacions de garrofers a la zona de Mont-roig del Camp. Exposició de màquines de recollida mecanitzada

18:30 a 20:30h | Visita turística per la ciutat, organitzada per l'Ajuntament de Tarragona 

Inscripcions
La jornada és gratuïta, prèvia inscripció a: 
Formulari | Telèfon 977 250 450 | ibolos@gencat.cat
Telèfon 977 719 807 (EiG) | coordinadora.eig@garrofa.org
*El dinar és gratuït, però cal indicar-ho al fer la inscripció 

Més informació: 
Web Empresas Innovadoras de la Garrofa (EiG)

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1