Arts
,
2016
Del 12 de maig al 26 de juny
Museu d'Art Modern de Tarragona
Tarragona

Plural Femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona. El repte 1870-1950

En el marc de les activitats que commemoren el 40è aniversari de la creació del Museu d'Art Modern de Tarragona, i al voltant del projecte anomenat "Femení plural", que vol mostrar la creativitat femenina des del pas del segle XIX al XX fins als nostres dies a les comarques de Tarragona, es presenta aquesta exposició que posa en valor el paper i la importància de les dones a la història de l'art al territori. 
 
A partir dels anys seixanta, tot i l'extensa bibliografia generada en l'àmbit internacional i el desenvolupament de destacats estudis de caràcter genèric sobre la dona en el camp de l'art al nostre país i a l'Estat espanyol, sovint no s'ha aprofundit en el coneixement de les nostres dones artistes, a excepció d'alguns articles i de diverses exposicions que demostren l'interès i la preocupació per aquest camp.
 
Així, doncs, aquesta mostra ha estat possible gràcies a un estudi del Dr. Antonio Salcedo, professor de la Universitat Rovira i Virgili, realitzat al voltant d'una part significativa de la nostra història recent, a la qual no s'ha donat la rellevància que es mereix. Ja fa anys que el professor Salcedo es dedica a historiar l'art produït des de finals del segle XIX a les nostres comarques i ha pogut constatar que, quan s'escriu sobre l'art al territori, en general es deixa de banda bona part de les dones artistes i que, en tot cas, només se'n fa una petita menció.
 
L'exposició és, doncs, una primera aproximació a una part important de les artistes del territori i a la tasca que han desenvolupat, un punt de partida que ha de propiciar que en el futur altres investigadors trobin en l'obra i la trajectòria d'aquestes creadores el material necessari per a futures recerques.
  • imatge de control 1per1