Activa't
,
2016
Dijous 2 de juny, 19 h
Centre Cultural
Cambrils

Xerrada 'Òpera a l'abast', a càrrec de Francesc Sánchez

L’Escola Municipal de Música de Cambrils promou el segon cicle de xerrades “Òpera a l’abast” que es realitzarà al Centre Cultural. Es tracta d’una activitat adreçada al públic general que no requereix de coneixements musicals previs. 
 
El professor Francesc Sánchez oferirà deu sessions que introduiran als assistents al món de l’òpera a partir d’una petita selecció d’algunes de les obres més representatives d’aquest gènere. Cadascuna de les xerrades estarà dedicada a una de les òperes i es dividirà en diversos blocs segons requereixi l’obra: coneixement inicial de l’autor, contextualització amb l’època, argument de l’obra i audició o visionat dels moments més representatius d’aquesta.
 
Les òperes seleccionades aquesta temporada són Le nozze di Figaro (21 de gener), Turandot (4 de febrer), Norma (18 de febrer), Rigoletto (3 de març), Tannhäuser (17 de març), Cavalleria Rusticana (21 d’abril), Sanson et Dalila (5 de maig) i La Boheme (19 de maig). A més, la sessió “Les Veus a l’Òpera” (7 d’abril) farà un recorregut pels tòpics que envolten la figures dels cantants, des dels castrati als divos i dives. 
 
Aquesta és la segona edició d’aquest cicle, que va començar l’any passat i va despertar força interès entre els aficionats a l’òpera.  
 
Les sessions són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. El cicle es realitzarà dijous alterns, a partir de les 19h al Centre Cultural de Cambrils. 
 
 
‘Òpera a l’abast’ forma part dels set projectes que l’EMMC ha previst durant aquest curs per tal de donar-se a conèixer a tota la ciutat
 
L’Escola Municipal de Música de Cambrils ja fa un temps que, a més de la seva activitat docent, ofereix concerts, xerrades i promou iniciatives adreçades a col•lectius que tradicionalment no han estat usuaris del centre, com poden ser els alumnes de les llars d’infants, la gent gran o els amants de l’òpera. Durant aquest curs 2015/2016 hi ha previst un total de set projectes que es preveu que arribaran a prop de 3.000 persones entre alumnat dels centres educatius, gent gran i aficionats a la música de totes les edats. Amb aquests projectes l’Escola Municipal de Música té l’objectiu d’obrir-se a la ciutat i donar a conèixer l’escola com a actiu cultural de primer ordre. 
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1