Convent de les Arts d'Alcover

Foto: 

Cedida
Convent de les Arts d'Alcover

Aleix Antillach : "Ens interessa el que està passant en art contemporani fora de les grans ciutats"

'Parlem contemporani?' és el cicle que s'ha inaugurat aquest mes de setembre a Alcover
Surtdecasa Camp
,
06/09/2017
Arts
'Parlem contemporani?' Amb aquesta interpel·lació com a títol que pot ser un convit, una suggerència reflexiva o una pregunta retòrica, s'inaugura el primer cicle de programació estable d'Arts Visuals que organitza el Convent de les Arts d'Alcover. El comissari de l'equipament, Aleix Antillach, assegura que té vocació de ser un cicle anual. "Volem que els artistes formin part també del procés de rehabilitació d'aquest espai, un procés que ha estat encallat durant molt temps".

L'antic Convent de Santa Anna, després de dilatades vicissituds històriques en les que ha fet d'hospital de pobres, d'escola privada o de casa quarter de la guàrdia civil, es troba des del 2014 en procés de recuperar la seva funció profunda original de focus de cultura per al territori.  Si fins ara, les instal·lacions acabades del Convent han servit per allotjar residències i espectacles d'Arts escèniques i musicals, aquest 2017 han decdit obrir alguns dels espais en procés per a mostrar i produir obres de l'àmbit de l'arquitectura efímera, les instal·lacions, el vídeoart o la performance. "De fet, el títol 'Parlem contemporani?' ja és tota una declaració d'intencions. Volem prendre el pols de l'art contemporani al territori, plantejar-nos de què va això fora dels grans nuclis urbans. Ens interessa el que està passant en art contemporani fora de les grans ciutats".

El passat 2 de setembre va tenir lloc la sessió inaugural amb l'apadrinament del Museu de Valls, que ha cedit per a la ocasió obres de la Mariona Moncunill i en Marcel Pey.  A més a més, s'ha establert una interessant cooperació amb la Col·lecció Beep d'Art Electrònic, que permetrà conèixer peces del seu espectacular fons al llarg de tot el cicle. Per a aquesta sessió inaugural la peça seleccionada va ser Gust, una mena de pintura abstracta en temps real, basada en les últimes tecnologies LED i les condicions atmosfèriques locals, del reconegut artista madrileny Daniel Canogar. 

  • imatge de control 1per1

Amb aquesta convocatòria es pretén escollir les propostes que mensualment, durant un semestre, s'aniran presentant en sessions de crítica i debat, establint un punt de trobada per als creadors i públic.

 

A

També et pot interessar