,
06/10/2014
Cervesa

Cap a Llevant hi falta gent

No he estat mai a Múrcia. I, de fet, he d’admetre que sóc un ignorant. No en sé massa cosa, per no dir gens ni mica, d’aquella terra. De vegades el seu equip de futbol s’ha passejat per 1a divisió amb més pena que glòria, i sé que els M-Clan (us en recordeu?) són murcians, i que fa una dècada TVE feia unes gales casposes per promoure la regió. ‘Murcia, ¡qué hermosa eres!’, en deien. Ara, però, ja en sé quelcom més. Que hi fan una bona cervesa.
 

Del Grup Damm

Estrella Levante és la birra típica dels murcians. Se l’estimen, en presumeixen. Es tracta d’una pilsen fabricada per la Damm i el seu èxit creixent ha fet que actualment també sigui força coneguda i valorada a la comunitat valenciana i ses illes. Per diverses casualitats jo l’he trobada a la província de Girona, i la seva descoberta m’ha alegrat el paladar. 
 
Com tota pilsen, és aconsellable prendre-la ben fresqueta i anar-la combinant amb unes patatones, olives o altres tapes ben salades. La varietat clàssica, popular i molt venuda, té una graduació del 4,8%, el que la converteix en el beuratge ideal per si voleu sopar a peu dret mentre la feu petar amb la colla o la parella, o per si simplement amb una canya ja en teniu prou. 
 

L’amargor justa 

D’aspecte és força atractiva, d’intens color daurat. El millor de l’Estrella Levante, no obstant això, s’experimenta quan et baixa gola avall. Té cos, presència, força i la justa amargor per desmarcar-se de les cervesetes fluixes però sense passar-se de frenada. Ara bé, si la voleu més forta, la seva especial és esplèndida (5,4%) i com la clàssica destaca per la seva aroma, la seva dolça malta i sense massa llúpol.
 
Doncs bé, ja tenim una excusa per anar-nos-en de bars per Múrcia. Mentre us ho penseu, això de baixar cap a terres tan llunyanes, us convido a fer un cop d’ull a la seva web, que té botiga online. De preu és força competitiva, i si té l’èxit que té és potser perquè segueix les pautes de les estratègies comercials de Damm. És a dir, mecenatge de festivals, exposicions, presència a les xarxes i anuncis la mar de modernets. Ai, aquests hipsters. Ja s’han apoderat del vermut i ara van a per la birra, sense pietat. 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.