AGENDA
Menjar i beure
Diumenge 17 de setembre, 10h
2017
Plaça Major
  • Òdena

7a Fira de la Vinyala

A partir de les 10h, degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d’Òdena i de l’Anoia. Degustacions de plats elaborats amb vinyales, embotits, formatges, vi, cervesa i cava (hi haurà copa de vidre commemorativa) i l’adquisició de carmanyoles.

Vinyales cuinades per endur-se a casa. A més de les degustacions, us podreu emportar vinyales cuinades a casa amb carmanyoles que trobareu a la fira.

A més dels restauradors que serviran les degustacions de vinyales, la Confraria de la Vinyala i el cuiner Josep Vivancos del Restaurant Samuntà, cuinaran grans paelles de vinyales perquè tothom pugui degustar-les.

A partir de les 11h, Festa de la Verema. La Festa de la Verema forma part des del 1995 de les festes tradicionals d’Òdena i des de 2012 forma part dels actes de la Fira de la Vinyala. Els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés. En acabar l’acte, com és costum, es sortejarà una bota de mistela.

Mostra de productes i artesania alimentària de l’Anoia.
- Mercat del Cargol. A la Fira trobareu productors de cargols, utensilis emprats en el món del cargol com cargoleres, llaunes, cassoles… i productes amb el cargol com a protagonista: com bijuteria, decoració…

- Activitats infantils. Curses infantils de vinyales, jocs de la vinyala i tallers.

- Mostra d’arts i oficis. Demostracions d’antigues activitats i oficis vinculats amb el cargol com cargols de forja o escultures de cargols amb fusta…

A les 12h, atorgament dels Premis Vinyala d’Òdena i actuacions musicals. Reconeixement a un pagès del terme d’Òdena i a la iaia i l’avi de més edat del municipi. Per segon any consecutiu, es donarà un reconeixement a les parelles d’Òdena que han complert 50 anys o més de casats. Hi haurà un premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala, la Confrérie de l’escargot de Rousillon, el cargol graciós del barri de Gràcia de Barcelona i presidit pel xef Josep Manel Vivancos Salas del Restaurant Samuntà d’Òdena. Premi a la millor tapa segons votació popular.

Exposició 'Carakolletion'. Mostra excepcional de cargols gegants (1,5m de longitud), obra de diferents artistes coordinats per l’escenògraf Miguel Piñero.

Fira de la Vinyala

Et pot interessar

castell d'Òdena
Diumenge 26 de novembre, 12h
Òdena