Menjar i beure
,
2017
Diumenge 17 de setembre, 10h
Plaça Major
Òdena

7a Fira de la Vinyala

A partir de les 10h, degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d’Òdena i de l’Anoia. Degustacions de plats elaborats amb vinyales, embotits, formatges, vi, cervesa i cava (hi haurà copa de vidre commemorativa) i l’adquisició de carmanyoles.

Vinyales cuinades per endur-se a casa. A més de les degustacions, us podreu emportar vinyales cuinades a casa amb carmanyoles que trobareu a la fira.

A més dels restauradors que serviran les degustacions de vinyales, la Confraria de la Vinyala i el cuiner Josep Vivancos del Restaurant Samuntà, cuinaran grans paelles de vinyales perquè tothom pugui degustar-les.

A partir de les 11h, Festa de la Verema. La Festa de la Verema forma part des del 1995 de les festes tradicionals d’Òdena i des de 2012 forma part dels actes de la Fira de la Vinyala. Els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés. En acabar l’acte, com és costum, es sortejarà una bota de mistela.

Mostra de productes i artesania alimentària de l’Anoia.
- Mercat del Cargol. A la Fira trobareu productors de cargols, utensilis emprats en el món del cargol com cargoleres, llaunes, cassoles… i productes amb el cargol com a protagonista: com bijuteria, decoració…

- Activitats infantils. Curses infantils de vinyales, jocs de la vinyala i tallers.

- Mostra d’arts i oficis. Demostracions d’antigues activitats i oficis vinculats amb el cargol com cargols de forja o escultures de cargols amb fusta…

A les 12h, atorgament dels Premis Vinyala d’Òdena i actuacions musicals. Reconeixement a un pagès del terme d’Òdena i a la iaia i l’avi de més edat del municipi. Per segon any consecutiu, es donarà un reconeixement a les parelles d’Òdena que han complert 50 anys o més de casats. Hi haurà un premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala, la Confrérie de l’escargot de Rousillon, el cargol graciós del barri de Gràcia de Barcelona i presidit pel xef Josep Manel Vivancos Salas del Restaurant Samuntà d’Òdena. Premi a la millor tapa segons votació popular.

Exposició 'Carakolletion'. Mostra excepcional de cargols gegants (1,5m de longitud), obra de diferents artistes coordinats per l’escenògraf Miguel Piñero.

  • imatge de control 1per1