AGENDA
Activa't
Fins el 12 de desembre
2017
Centre d'Interpretació de la Pedra Seca
  • Talamanca

Concurs pel Centre d'Interpretació de la Pedra Seca

Arquitectes per l'Arquitectura convoca un concurs d'idees per al centre d'interpretació de la pedra seca
Arquitectes per l’Arquitectura, conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Talamanca, convoca un concurs d’idees per a joves arquitectes i estudiants d’arquitectura.
La construcció amb Pedra Seca és un dels principals elements estructuradors del panorama rural a Catalunya, i esdevé un exemple paradigmàtic al país i a la conca mediterrània, constituint el testimoni d’una activitat humana ancestral que ha modelat -i modela- un tipus determinat de territori. Als paisatges de Pedra Seca en conjunt i a la seva arquitectura en particular se li atribueixen valors estètics, històrics, simbòlics i ecològics que van més enllà de la seva funció pràctica original.
El Bages, amb els municipis de Mura, Talamanca i el Pont de Vilomara i Rocafort tenen un singular patrimoni arquitectònic de Pedra Seca, concretament les tines i els dipòsits construïts vora les vinyes, testimoni de l’activitat vitivinícola dels segles XVIII i XIX. En no poder traslladar, per les llargues distàncies, el raïm al celler, es vinificava i dipositava in situ per després només haver-lo de posar en barrils.
El patrimoni de la Pedra Seca ha anat disminuint en les darreres dècades amb el progressiu abandonament de l’activitat agrícola i ramadera, i amb la modernització del sector, que considera que els tradicionals bancals ja no són aptes per a una producció mecanitzada. Donat el creixent interès en recuperar tècniques i oficis constructius que s’han anat perdent amb la implantació de nous sistemes massificats, des d’AxA recolzen la recerca i divulgació d’aquestes pràctiques oblidades al territori català.

Més informació i bases aquí i a la weba de l'AxA.
 

Concurs pel Centre d'Interpretació de la Pedra Seca

Et pot interessar

Nits de Joc al CAE
Dijous 14 de desembre, 21:30h
Manresa
Eposició 'Plou, neva, pinta'
Fins el 21 de gener del 2018
Manresa
El meu primer Nadal
Del 27 al 30 de desembre
Manresa
Curs 'Iniciació al llenguatge audiovisual'
Els dimarts, del 16 de gener al 6 de febrer
Manresa
Itinerari amb tast per l'Anella Verda
Diumenge 17 de desembre, 10h
Manresa
Tardor jove a Castellgalí
23 d'octubre, 24 de novembre i 22 de desembre
Castellgalí
Taller 'Frivolité'
Els divendres, del 6 d'octubre al 15 de desembre
Manresa