Arts
,
2017
Del 9 de novembre al 7 de gener de 2018
Museu Comarcal
Manresa

Exposició 'Estètiques Transversals #3 (Wo)Manresa'

L’exposició 'Estètiques Transversals - (Wo)Manresa' mostra els resultats del procés de creació i producció que l'artista Raquel Friera a portat a terme en col·laboració amb un grup de dones de Manresa a través de diverses trobades on s'han treballat les problemàtiques del treball productiu i reproductiu des d'un punt de partida de creació col·lectiva. (Wo)Manresa s'inspira en l'acció anomenada Manresa que l'artista alemany Joseph Beuys va realitzar el 1966, a la galeria Schmela de Düsseldorf. L'artista pren el viatge com a fil conductor, però des d'un camp imaginari, no simbòlic, i socioeconòmic. Arrelant en el context actual, la proposta de Raquel Friera intepreta l'obra de Beuys a partir del món laboral de les dones, aprofundint en la compatibilitat / incompatibilitat del "treball reproductiu" (treball domèstic i de cura) i el "treball productiu" o treball remunerat.

El projecte imagina possibles llocs on aquestes problemàtiques laborals i socioeconòmiques estiguessin solucionades. El viatge individual de Beuys quedarà desplaçat com un viatge compartit cap a un destí imaginari creat i ideat per un grup de dones.

Les il·lustracions del projecte són obra de Sònia Estévez, Emma Gascó Ilustración, Eixa Eixa, Núria Fargo i Inma Serrano.

 

  • imatge de control 1per1