Arts
,
2017
Del 29 de setembre al 2 d'abril
Museu de Montserrat | Sala Daura
Abadia de Montserrat

Exposició 'Explorar i reivindicar. La pintura de Niebla'

El crític i historiador de l’art Daniel Giralt-Miracle serà l’encarregat de comissariar 'Explorar i reivindicar. La pintura de Niebla', un homenatge al pintor Josep Niebla. De caire antològic, en l'exposició es farà èmfasi en les sèries que pel seu interès resulten especialment atractives, com són les dedicades a l’arquitectura o al que ell denomina Alfabet plàstico-polític, així com als diaris manipulats, als mars i a l’Àfrica.

Josep Niebla (Tetuán, Marroc, 1945) - Josep Niebla va cursar estudis superiors de Belles Arts a Tetuán, que va ampliar a Sevilla, Barcelona i París. L’any 1962 va decidir instal·lar-se a Barcelona i, des d’aquell moment, va participar activament en la vida del nostre país, fins a emplaçar la seva casa-taller en una masia del Baix Empordà.
És autor d’una obra extensíssima que estilísticament transita de la figuració i el realisme cap a una abstracció d’accent expressionista que atorga especial intensitat al color i a les construccions formals, sempre emprant referents de la seva quotidianitat, tant en una visió local com internacional, i incidint en les temàtiques que més l’han colpit i obsedit, com els moviments polítics, la justícia social, l’espiritualitat, els records de l’Àfrica, l’arquitectura o el Mediterrani. Al llarg de la seva trajectòria ha efectuat dibuixos, gravats i pintures, petites i de gran format, i també pintures murals, tot i que també ha treballat l’escultura.
Des que el 1961 va presentar la primera exposició individual al Centro Cultural de Ceuta, ha realitzat gairebé 200 exposicions a Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Ha rebut diferents premis entre els quals destaca el Primer Premi de la Biennal Internacional de Pintura Contemporània de Barcelona (1975) i la seva obra forma part de diverses col·leccions d’art i museus públics i privats d’arreu del món.

Inauguració: 29 de setembre, 12:30h

  • imatge de control 1per1