Arts
,
2017
Del 9 al 31 de desembre
Portal del Llevador
Igualada

Exposició 'Geometries'

L'artista Marcial Fernández Subirana (Igualada, 1953), ens ofereix una mostra de les seves pintures d'abstracció geomètrica.

L'artista ha anat deixant en la seva ja llarga trajectòria moltes mostres de les arts que ha cultivat: el dibuix (clàssic i humorístic), el disseny gràfic, l'escultura i de manera especial la pintura. La seva activitat artística ha quedat plasmada en exposicions i en múltiples treballs com il·lustracions, llibres, cartells, goigs, auques, dissenys varis, etc. Així mateix, ha participat en accions culturals i artístiques.

Però el camp de la pintura és el que el va atraure definitivament, partint d'uns fonaments clàssics i evolucionant a poc a poc cap a una expressió cada vegada més abstracta de la realitat, fins arribar al punt on es troba, l'abstracció geomètrica, que el captiva i que ha esdevingut el terreny, el pentagrama, l'idioma amb el que experimenta i transmet la seva creativitat, que ha presentat en exposicions individuals i col·lectives, galeries i certamens on ha estat guardonat. Darrerament ha estat sel·leccionat en el concurs de pintura Sanvisens de Sitges i també participa en una col·lectiva d'art de la galeria Àgora-3 d´aquella localitat.

En l'obra d'en Marcial, la geometria delimita i distribueix l'espai en zones que, dotades del color, oferiran a l´espectador un mosaic on jugaran, es contraposaran i tensionaran els colors i matisos com en una mena de tapís, amb el segell personal anímic de la creativitat de l'autor. I el fet de que aquestes obres tinguin una base geomètrica que les hi dona sobrietat, equilibri i elegància, no és obstacle per a que transmetin sensibilitat, imaginació i emoció a qui les contempla. Això és el que en Marcial vol oferir i compartir en aquesta exposició amb els que vulguin participar d´aquesta relació estètica.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 19 a 21h
Dissabtes: de 12 a 14h i de 19 a 21h
Diumenges: de 12 a 14h
Tancat els dilluns i els dies 25 i 26

Inauguració: 

Disssabte 9 de desembre, 12h

  • imatge de control 1per1