Activa't
,
2017
Divendres 15 de desembre
Adoberia Bella
Igualada

IDEA - Igualada disseny en acció

IDEA -Igualada disseny en acció- va néixer l'any 2015 amb l'objectiu de posar en valor el disseny com a estratègia d'innovació i de canvi. D'identificar la diversificació de l'activitat productiva i generar sinergies que permetin potenciar la reindustrialització del territori, posant l'accent en l'economia del coneixement.

En l'edició d'aquest any s'ha volgut posar el focus en el treball cooperatiu i col·laboratiu com a eina de futur. S'ha convidat persones que explicaran iniciatives que han fet del treball col·laboratiu la clau del seu èxit, en un ventall que va des de l'economia social a projectes empresarials que agrupen grans corporacions. Bons exemples de desenvolupament que han suposat interessants alternatives als territoris on s'han portat a terme.

Programa: 

De 10 a 10:30h: Benvinguda i cafè.

De 10:30 a 11:45h: Taula rodona. Un primer bloc d’intervencions analitzarà la cooperació i l’economia social des d’experiències valuoses. Konvent (Berga): la difusió cultural de produccions de risc amb una forta irradiació en el territori, a càrrec del seu fundador i director, Pep Espelt. (Des)vestint Aliments: la reflexió sobre producció/distribució dels aliments des d’una lògica de sostenibilitat i consum responsable, amb la seva cofundadora Núria Vega. I Coop57: el finançament del cooperativisme des de la corresponsabilitat i l’ètica, amb el seu responsable de comunicació, Xavi Teis. Presentarà i moderarà el debat periodista Núria Olivé.

De 11:55 a 12:10h: Presentació d’IDEA 2017 a càrrec de Pep Valls, director.

De 12:15 a 13:15h: Presentació del nou projecte Fons Gràfic 'El Disseny fet a Igualada', una iniciativa de recuperació i posada en valor del patrimoni gràfic local, impulsada per Disseny = Igualada, representada per Xavier Vives (president), i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, amb Marta Vives (directora). Intervindrà en Daniel Giralt-Miracle, prestigiós crític, historiador de l’art i del disseny, qui ha acceptat la direcció honorífica del Fons Gràfic. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, clourà l’acte oficial.

De 13:15 a 13:45h: Presentació de la campanya Disseny+Impressió i es mantindrà un vermut-networking entre dissenyadors i empresaris d’arts gràfiques.

Paral·lelament de 09:30 a 12h: Master class d’Ana González, de Graphic Packaging, per a estudiants i professionals emergents o interessats amb el disseny volumètric i les necessitats del mercat laboral.

De 15:30 a 16:30h: Col·loqui/debat a l’entorn del disseny a Igualada i la seva incidència en l’evolució productiva del territori, amb la intervenció de Xavier Vives, president de Disseny = Igualada, i la dinamització de Florenci Guntín, coordinador de l’entitat.

De 17 a 17:45h: Jorge Cebrián, cap de comunicació de Iniciativa Actua, presentarà l’agència mixta público-privada d’impuls als clústers locals i d’atracció d’inversions a Andorra.

De 18 a 18:45h: Oriol Alcoba, director general de ESADECreapolis: una iniciativa liderada per ESADE que aplega bancs, empreses i universitats per al desenvolupament i la innovació.

Preu: 

gratuït, prèvia inscripció a info@dissenyigualada.com

  • imatge de control 1per1