Activa't
,
2017
Dijous 23 de novembre, 19h
Museu comarcal de Manresa | Espai Memòries
Manresa

Presentació de la web 'Manresans deportats als camps nazis'

L’acte reunirà familiars dels deportats i comptarà amb la presència de Mireia Plana, subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans; Plàcid-Garcia Planas, director del Memorial Democràtic, i Anna Crespo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.
El web oferirà informació rellevant sobre els 29 manresans que van ser deportats als camps nazis -amb les seves biografies i fotos personals-, dels quals 18 hi van perdre la vida; documentació localitzada en arxius de la Creu Roja internacional, dels camps de concentració nazis, de França i de Catalunya, i fotografies i cartes enviades pels deportats a les seves famílies.
El portal també recollirà àmpliament el procés de col·locació de les llambordes stolpersteine a Manresa -que va portar a terme els dies 25 i 26 de gener d’enguany l’artista Gunter Demnig- i l’acte solemne d’homenatge als deportats celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament el dia 27 de gener.
La iniciativa de posar les stolpersteine a Manresa va sorgir del treball de recerca de les alumnes Ariadna Moyano i Alejandra Ibarra, dirigides pel professor Jordi Pons, membre de l’Associació i Història de Manresa.

  • imatge de control 1per1