Fires i festes
,
2016
Dissabte 10 de desembre, 9:30h
Clariana
Clariana (Argençola)

6a Festa del Tió i Festa de Nadal

FESTA DEL TIÓ
Una matinal per a petits i grans on podreu venir als boscos a buscar els vostres tions, que esperen trobar una família que els vulgui convidar a passar el Nadal a casa seva.

La Festa es fa a Clariana, on ja s’hi comencen a concentrar els tions que durant tot l’any viuen als boscos del terme municipal d’Argençola. Als voltants de la riera de Clariana, els tions hi troben aigua i uns caus arrecerats del fred on esperar-vos.

PROGRAMA
9:30h: Recepció dels participants.
Seguidament, esmorzar i xocolatada per agafar forces abans d'anar al bosc.

11:00h: Sortida cap als boscos màgics de Clariana. Es provarà de localitzar els tions, amb l'ajuda dels 'busca-tions.
Tornant del bosc, tindrà lloc un espectacle al voltant de la figura del Tió.

12:30h: Presentació del conte 'Viatge al món dels tions' de Ton Lloret i Martí Garrancho - Cossetània Edicions.

L'horari d'obertura de les parades del Mercat Nadal serà fins les 20h del vespre. Hi haurà parades de productes de la terra i artesania del terme d’Argençola i de productors i artesans de proximitat.

Preu: 50€ per família (inclou l'esmorzar, sortida al bosc, 1 Tió i les activitats especialment preparades per la Festa).
Cal fer inscripció prèvia en el següent enllaç.
Data límit de les inscripcions, el dijous 8 de desembre.

Nota: Una part de les activitats són a l’aire lliure, per aquest motiu en cas de mal temps, la Festa es traslladaria al dissabte 17 de desembre. L’organització informarà a les famílies via email de qualsevol incidència.

FESTA DE NADAL
Si no podeu participar al matí, en aquesta 6a edició també tindrà lloc la Festa de Nadal, una proposta 'turístico-gastronómica-cultural' que es realitzarà a partir de les 17h amb activitats per a tota la família. A mesura que es faci fosc, Clariana s’il·luminarà per poder passejar pel Mercat com es costum als pobles del nord d’Europa o a les Fires de Santa Llucià que es fan a casa nostra.

Es podran tastar els 'Boscates' i els 'Bosquetons', elaborats amb productes locals i ecològics, amb un toc boscà. I acompanyats amb cava, vi calent i aigua de bosc pels adults, xocolata desfeta pels nens i tasses de brou pels més clàssics.

També hi trobareu activitats tan pels nens com pels adults:
- Presentació del conte 'Viatge al món dels tions' i un taller artístic infantil.
- Tallers per adults: 'Com fer essències de Nadal' i 'Fes-te tu mateix la decoració aquestes festes'.
- Música clàssica en directe a l’Església de Santa Maria, a càrrec del grup Lauzeta.

I per descomptat no hi faltaran els Tions. Com que és fosc i al bosc no els trobaríem, al matí els convidaran a baixar al poble, on hi haurà un espai ben còmode perquè s'esperin.

Preu: 35€ per família (inclou xocolatada i coca pels nens i adults, 1 Tió i les activitats especialment preparades per la Festa).
Cal fer inscripció prèvia en el següent enllaç.
Data límit de les inscripcions, el dijous 8 de desembre.

 

  • imatge de control 1per1