Arts
,
2016
De l'1 al 2 de juliol
Museu de Montserrat
Abadia de Montserrat

6è Curs d'estiu Art i Espiritualitat

El curs d'estiu aprofundeix en el vincle art-espiritualitat
Des del Museu de Montserrat convoquem la sisena edició del nostre curs d’estiu, que aquest any estarà dedicat a explorar els vincles entre art i espiritualitat. Les jornades tindran lloc al mateix museu els dies 1 i 2 de juliol i estan obertes a tothom. El programa inclou especialistes de primer nivell, com Amador Vega o Rafael Argullol, que estem segurs que ens proposaran interessants reflexions.

Programa:
Divendres, 1 de juliol
- La bellesa terrible de Déu. Amador Vega, catedràtic d’estètica i teoria de les arts, UPF
- La música, experiència espiritual oberta a tothom. P. Sergi d’Assís, monjo de Montserrat, Prefecte de l’Escolania de Montserrat
- Espiritualitat i transcendència en l’art contemporani. J. Corredor-Matheos, crític d’art
- Paraula i art: diàleg fecund, experiència espiritual. Carles Duarte, poeta i Guido Dettoni, escultor.

Dissabte, 2 de juliol
- Aprendre a sentir la presència de la realitat. Teresa Guardans, Doctora en Humanitats, professora del CETR
- El naufragi infinit. Rafael Argullol, escriptor i filòsof
- Conclusions. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat

El curs té com a objectiu posar sobre la taula la funció de l’art més enllà d’una visió materialista, superficial o estètica. Com apunta el director del Museu, Josep de C. Laplana, “l’art és una activitat de l’home lliure que amb la seva fantasia creativa vol expressar els seus anhels més pregons de plenitud, de superació de les limitacions que l’empresonen, els seus sentiments personals i la seva visió del món i de la vida humana, és a dir, l’equilibri entre sortir d’un mateix, tot continuant essent un mateix, la tensió entre l’atracció de l’infinit i haver-lo d’expressar amb mitjans limitats. Aquest anhel, aquesta tensió i aquest equilibri podem anomenar-los dimensió espiritual de l’art.”

La voluntat del MDM d’aprofundir en el vessant espiritual de l’expressió artística està directament lligada amb la inauguració, l’any passat, de l’Espai d’Art Sean Scully a Santa Cecília de Montserrat. Des del passat mes d’octubre, en aquest espai hi hem organitzat un cicle d’activitats (concerts, conferències, meditacions, audicions musicals...) amb el propòsit d’interpel·lar el lligam entre art i espiritualitat. La cloenda del curs, el dissabte a la tarda, serà precisament una visita comentada a Santa Cecília.

Més informació i inscripcions:
938 777 745 / museu@larsa-montserrat.com

  • imatge de control 1per1