Activa't
,
2017
Dijous 16 de febrer, 21h
Cafè del Taller
Manresa

9è Torneig de 'Carcassonne'

El Club del Joc del CAE ja prepara el 9è Torneig de Carcassonne de la Llum que se celebrarà el dijous 16 de febrer, a les 21h del vespre, al Cafè del Taller. Les expansions tenen com a finalitat complementar el joc original i ambientar-lo amb els fets i els personatges del misteri de la Llum de Manresa.

La primera és 'La Pesta Negra' i s’inspira en l’episodi de pesta negra de mitjans del segle XIV i que va suposar l’aturada dels treballs de construcció de la Sèquia durant prop de 10 anys. L’expansió consisteix en una peça de territori corresponent a un camp amb una imatge de la mort.

Quan apareix, cada jugador ha d’eliminar un dels seus homenets col·locat en el tauler de joc, simbolitzant-ne la mort a causa d’aquesta malaltia.

La segona expansió s’anomena 'La Reina Sibil·la', quarta muller del rei Pere III. En aquest cas, l’aparició de la fitxa de la reina d’entre les peces de territori permet als jugadors incorporar un nou homenet en joc en un espai en construcció que no tingui propietari, simbolitzant el compromís de la reina amb la construcció de la sèquia i, qui sap, un cert interès personal en Guillem Catà, l’arquitecte de les obres.

Aquestes dues expansions se sumaran a les tres expansions existents i ja utilitzades en edicions anteriors: 'El Misteri de la Llum', 'El Bisbe Galzeran' i 'El Rei Pere III'.

El Torneig constarà de tres rondes de partides. En totes tres rondes sempre s’utilitzarà el joc bàsic del Carcassonne amb les expansions 'La Misteriosa Llum' i 'El Bisbe Galzeran' i hi haurà una expansió addicional diferent per a cada ronda: “El Rei Pere III” a la primera, “La Reina Sibil·la” a la segona i “La Pesta Negra” a la tercera.

Tothom qui vulgui pot consultar el funcionament concret de cadascuna d’aquestes expansions al web del CAE (www.cae.cat). Al mateix web també es poden fer les inscripcions.

Data: dijous 16 de febrer de 2017
Horari: 21h
Lloc: Cafè del Taller (Manresa)
Inscripcions: al CAE.

  • imatge de control 1per1