Activa't
,
2016
Divendres 9 de setembre, 19:30h
Teatre Municipal l'Ateneu
Igualada

Acte de lliurament dels XIII premis al compromís cultural

Els XIII Premis al Compromís Cultural, que atorga la seu territorial d'Òmnium Cultural a l'Anoia, premiaran Encarna Viarnès i el bar Hot Blues. Enguany, i per primera vegada, l'acte de lliurament comptarà amb la presència del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que serà l'encarregat de fer el parlament.

Premi individual: Encarna Viarnès
Nascuda a Igualada fa 54 anys, és una de les tantes persones de la comarca que viu ben lluny de casa nostra. La seva passió per l’educació la va portar, en acabar Magisteri, a marxar a l’Àfrica a fer de mestra. L’experiència va ser prou intensa com per voler repetir i, de fet, va canviar-li la vida. Poc després va decidir fer-se missionera i entra a la Congregació de Jesús-Maria. La seva admiració pel continent Africà l’ha fet dedicar en cos i ànima al continent. Parla amb passió de la realitat africana, de la seva diversitat, dels seus contrastos i de la seva gent.

Premi col·lectiu: Hot Blues Igualada
El petit bar del Carrer Tarragona d'Igualada s'ha convertit en un santuari de la música a la nostra comarca. Des de fa més de 8 anys, el Gès i la Marien, propietaris del bar Hot Blues, han apostat per la música en directe. Amb més de 50 concerts l'any, el bar és l'espai de la comarca amb una programació més regular. Pel bar ha passat el virtuòs Ferran Palau, l'australià Steve Smyth, El petit de Cal Eril o bona part dels grups de la comarca, ja que es programen concerts dels alumnes de les escoles de música.

La música serà molt present a l'acte que tindrà com a actuació musical el fill dels propietaris, Cels Burgès, acompanyant Ariadna Bonet.  

  • imatge de control 1per1