Família
,
2016
Fins el 25 de setembre
En diferents espais
Artés

Correllengua a Artés

Des de fa 20 anys, el Correllengua d’Artés treballa per a la difusió de l’ús social de la llengua i la promoció de la cultura popular dels Països Catalans des d’una aposta lúdica, popular i participativa.

Enguany, coincidint amb el 25è aniversari del seu comiat, el Correllengua ret homenatge a Montserrat Roig, periodista i escriptora fermament compromesa amb la llengua i el país.

L'acte central, s’iniciarà a les 10:30h, al pàrquing de davant de Cal Sitges amb jocs tradicionals, activitats infantils i la pintada d’un mural en record a Montserrat Roig.

A les 17h el Correllengua es traslladarà al Parc Municipal, on tindrà lloc una Mostra de Cultura Popular amb la participació de geganters, grallers i bastoners, el recital poètic a càrrec del Raïm de Poesia, la lectura del manifest, el cant dels Segadors, la Muixeranga i sa Balanguera a càrrec de l’Escola Municipal de Música, berenar popular i concert amb Cesk Freixas i Roc Casagran, a partir d’un espectacle conjunt amb les cançons d’un i els poemes de l’altre en un to irònic i reivindicatiu.

Per altra banda, fins al 30 de setembre, es poden visitar a la Biblioteca Municipal dues exposicions: 'Coneix Montserrat Roig' amb un recull de les seves obres, aixi com l’exposició '20 anys de Correllengua', que fa un repàs, en base a cartells i fotografies, del correllengua artesenc.

Tot plegat, amb l’objectiu de mantenir viva la flama de la llengua des d’una aposta lúdica, popular i participativa com és el Correllengua. Perquè, com deia Roig, "la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini".

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1