Activa't
,
2017
Dimarts 25 d'abril, 20h
Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí
Igualada

Dimarts de Diàlegs: 'Per què Igualada no recicla?'

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) programa una altra sessió posant a debat la pregunta: 'Per què Igualada no recicla?'.

Igualada es troba entre els 200 municipis de Catalunya que menys reciclen: els igualadins només reciclen un 25% de les escombraries que generen. Pel que fa a l'Anoia les dades també són baixes, ja que és la sisena comarca que menys recicla del país. DdD vol saber quines són les causes d'aquest fet i quines mesures es podrien adoptar per revertir aquestes xifres. Vol conèixer com es pot despertar la consciència ciutadana sobre el reciclatge, quines actuacions hauria de fer l'administració i quines experiències d'èxit hi ha en altres municipis. DdD també vol analitzar perquè és necessari reciclar.

La introducció de l’acte anirà a càrrec de l’ambientòloga Maria Calaf que està especialitzada en gestió i prevenció de residus i forma part de la consultora ETN. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Calaf desgranarà quin és el moment que viu el reciclatge en general, quines solucions hi ha per augmentar la consciència ciutadana i quins models d’èxit existeixen.

Després es passarà a acotar el debat a escala local amb la participació de diferents persones expertes en reciclatge a la “Fila 0” per donar el seu punt de vista sobre la situació d’Igualada i l’Anoia. En aquest sentit s’ha convidat Gemma Serch (Cap de servei de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Igualada), Alfons Recio (Geògraf i tècnic de Medi Ambient), Josep Castelltort (Consultor de Medi Ambient), Pep Valls (Consultor en Màrqueting estratègic i autor de campanyes de conscienciació sobre el reciclatge), també al Consell Comarcal de l’Anoia i el projecte Escola Verda.

A tots ells s’hi podrà sumar qualsevol persona del públic que vulgui intervenir-hi, ja que com en qualsevol DdD la paraula del públic és molt important per al desenvolupament de la sessió.

  • imatge de control 1per1