Jump to navigation
Dimecres 24 d'abril, 11h
Dimecres 24 d'abril, 18h
Dimecres 24 d'abril, 19h
De l'11 al 25 d'abril
Dijous 25 d'abril, 19h
Del 29 de febrer al 25 d'abril
Divendres 26 d'abril
Dissabte 27 d'abril, 12h
Una de les menges estrella de les festes nadalenques són els torrons, que avui dia, n’hi ha de mil i una classes i versions. Els ingredients principals dels torrons més clàssics són les ametlles i la mel, fruits de la nostra terra i arrelats a les nostres tradicions. Un aliment molt nutritiu per assaborir a les èpoques hivernals, que t’animem a fer-te’l a casa.
En aquests tallers es faran sis classes de torró, de la mà del pastisser Albert Carafí, que ens endinsarà en els secrets d’aquest art, arrelat a les nostres tradicions, amb l'ajuda de petites màquines domèstiques. Les persones participants degustaran i s’enduran una mostra de cadascun dels torrons que es faran durant el taller. Els torrons seran: praliné d’ametlles i pinyons, praliné de xocolata amb avellanes, crocant, massapà tradicional, de crema, de xocolata amb llet i nous.
PROGRAMA:1a sessió: dimecres 30 de novembre Preparació dels ingredients principals: - Praliné d´ametlla - Praliné d´avellana - Massapà 50% Exposició de com s´elabora el torró de Xixona i Alacant. Elaborar i encaixar els torrons de base de massapà, com pot ser el torró de crema. Elaborar i encaixar el de xocolata amb llet i nous (per l´endemà poder tallar-lo)
2a sessió: dijous 1 de desembre Elaborar i encaixar torró de praliné d´ametlles i pinyons Elaborar i encaixar torró de xocolata amb avellanes Elaborar torro de caramel i ametlla Acabats i presentació dels diferents tipus de torrons Degustació
Professor: Albert Carafí, pastisser.
Durada i horari: 6 hores. Dimecres 30 de novembre i dijous 1 de desembre, de 17 a 20 hores.Lloc: Escola Agrària de Manresa – Av. Universitària 4 -6 (Edifici FUB). Manresa.
Preu: 75 euros. Persones associades a L’Era: 71,50 euros. Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 67,50 euros (cal portar targeta inscripció a l’INEM / DNI o document acreditatiu).Preu amb Ecoxarxa: El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages (52,50 euros + 2,3 hores). Cal ser-ne membre (consulta com fer-se’n a: https://abonahora.files.wordpress.com/2011/09/triptic_ecoxarxa.pdf) i tenir hores disponibles per a poder fer l‘intercanvi.
Més informació: neus@associaciolera.org Tels.: 938787035 | 672337305
Més informació aquí.