Arts
,
2016
Del 26 d'agost al 17 de setembre
Llibreria Papasseit
Manresa

Exposició 'Paisatge urbà', de Carla Soza

L’artista d’origen xilè Carla Soza exposarà per tercer cop, i amb una temàtica més local que mai, a la llibreria de la Plaça Gispert. La inauguració de la mostra 'Paisatge urbà' serà aquest divendres 26 d’agost a les 20h del vespre.

La Carla Soza és una artista xilena instal·lada a Catalunya. Després de finalitzar els seus estudis en Filosofia i Història de l’art, la Carla Soza inicià el seu projecte artístic, a base d’acrílic i constituït per formes de colors plans pròximes al llenguatge digital, per a reflexionar sobre una contradicció intrínseca de la societat contemporània: l’hedonisme mancat de plaer. Soza, a més de l’obra pictòrica, ha publicat el llibre il·lustrat “Postlove” (2013) que també està disponible a la llibreria.

Si la llibreria ja ens havia mostrat la vessant més eròtica (a l’exposició 'Venus entre els llibres') o filosòfica (de la sèrie 'Lost Kids') de l’obra pictòrica de la Carla Soza, a 'Paisatge urbà' descobrirem escenes d'alguns dels espais més emblemàtics de la ciutat de Manresa. Sempre sota la seva particular mirada.

A 'Paisatge Urbà', la mostra que podrà visitar-se fins a mitjans de setembre, a més de la influència del còmic, l’ús de la línia i del color pla, destaca l’ambigüitat de les figures humanes monocromes: siluetes anònimes que passegen pel llenç o la fusta sense deixar petjada de la seva identitat.

L’artista crea així una distància entre obra i espectador, que protegeix als personatges de la mirada de l’observador, accentuant l’efímer, la petitesa de l’individu enfront del paisatge de formigó, balcons i fanals. Un paisatge que, en tractar-se de l’espai urbà de Manresa,resulta alhora familiar i desconegut.

  • imatge de control 1per1