Fires i festes
,
2016
Dies 23 i 24 de gener
En tot el municipi
Monistrol de Montserrat

'Festa dels Romeus' a Monistrol de Montserrat

Aviat farà quatre anys que al mes de Gener els Monistrolencs celebren la Festa dels Romeus, una festa que va sorgir amb la intenció de donar rellevància a la centenària festa del Bo-Bo, molt estimada entre els Monistrolencs, que es commemora per Sant Sebastià.

Romeus es porta a terme el cap de setmana després de la festivitat de Sant Sebastià, una festa en la que hi participa tot el poble, ambientada en l'època renaixentista en que la pesta va fer estralls arreu.

Malgrat la seva curta vida, Romeus ha donat un toc diferenciador dins aquest tipus de propostes, les representacions que es van desgranant estan estretament lligades a la realitat històrica del poble, això, dins un embolcall idoni: els seus carrers, la implicació dels participants i el respecte històric, li han donat un lloc entre les festes històriques.

Si aneu aquests dies a Monistrol us trobareu immersos en una altra època. Viatjareu en el temps a través d'escenificacions de diferents situacions que succeïren al poble al segle XVI: la construcció de l'església de Sant Pere sota els auspicis de l'Abat de Montserrat, la greu pesta que assolà el poble, com actuaven les autoritats de l'època, com era la vida al Monistrol del segle XVI...

Consulteu el programa complert en el següent enllaç.

  • imatge de control 1per1