Llibres
,
2017
Divendres 2 de juny, 19:30h
Llibreria Papasseit
Manresa

Homenatge a la vida i l’obra de Lucia Berlin

Un any després de la publicació de la traducció de l’obra al català i aprofitant-ne l’efemèride, el traductor, el manresà Albert Torrescasana, acompanyat de la filòloga, també manresana, Sara Serrano, faran un repàs de l’obra. Cada un dels contes que configura 'Manual per a dones de fer feines' va dibuixant la convulsa autobiografia de l’autora, pel que l’acte, a més de ser una lectura de fragments de contes serà també un repàs biogràfic i psicològic de Berlin.
'Manual per a dones de fer feines' (L’Altra editorial 2016) és una tria dels millors contes de Lucia Berlin (1936-2004), una autora nord-americana poc reconeguda en vida que ara està rebent, per fi, l'atenció que es mereix.
Berlin va escriure més de 70 relats marcats sempre per un fort component autobiogràfic, que constitueixen un retrat de les angoixes i aventures de l’autora. Berlin va viure una vida convulsa i complicada que va afrontar sempre amb una gran dosi d’humor. La seva obra ha estat comparada a la d’autors de la talla de Hemingway o Carver.
Amb l’aparició de l’obra pòstuma 'Manual per a dones de fer feines', es va recuperar el treball d’una autora que havia restat oblidada i la traducció al català del llibre es va convertir en un veritable èxit editorial -fet molt meritori, tenint en compte que la seva publicació va ser a càrrec de L’Altra, una petita editorial independent-.
Albert Torrescasana ha traduït al català a autors de la talla de Ian McEwan o Jefrey Eugenides, entre altres, i el llibre que ens ocupa va ser guanyador del Premi Llibreter de l’any passat, atorgat pel Gremi de Llibreters de Catalunya.

Dia: divendres 2 de juny
Hora: 19:30h
Lloc: Llibreria Papasseit (Carrer Barcelona, 25 de Manresa).

  • imatge de control 1per1