Arts
,
2015
Dijous 19 de novembre, 20h
Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí
Igualada

'Juego de Tronos'. Les sèries com a gènere. Mites, codis i característiques que les hi són pròpies.

S’acosta el ZOOM, el Festival Internacional de Telefilms Europeus, i Pantalla Oberta li dedica algunes de les seves sessions, per escalfar motors. Així, en els propers dies es podran visionar telefilms, un darrere l’altre, recuperar sèries mítiques o d’algunes poder veure’n l’estrena.

En aquesta ocasió, es vol donar unes voltes a allò que anomenem “sèries”: com es poden definir, quines són les seves característiques, si són un gènere amb nom propi...

I qui millor, per poder-ne treure l’entrellat, que els igualadins Bernat Roca, Francesc Vilaprinyó i David Canto, autors del llibre 'Filosofía de hielo y fuego. Las claves para comprender Juego de Tronos'. El volum és una invitació a conèixer els mites fundacionals de la vibrant història de Poniente i els seus protagonistes principals. Una recerca de les arrels culturals i filosòfiques que fan que l’obra de George R. Martin i la sèrie televisiva esdevinguin un clàssic dels nostres temps.

De la mà dels tres autors, s'ha optat per una sessió amb un format prou diferent. Serà una xerrada acompanyada d’escenes triades pels ponents, per entendre i descodificar una mica més el món de les sèries.

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1