Música
,
2017
Diumenge 18 de juny, 19h
Auditori del Convent
Santpedor

La Coral Escriny interpreta 'El Mirador', de Josep Vila i Casañas

La Coral Escriny de Santpedor, amb acompanyament de la pianista Lluïsa Vinyes i direcció de Marc Reguant oferirà aquest concert amb la fantasia simfònica coral ‘El Mirador’ del músic sabadellenc Josep Vila, que durant divuit anys va dirigir l’Orfeó Català.
‘El Mirador’ és una obra que celebra la diversitat de la música popular i tradicional dels Països Catalans. Estrenada l’any 2003, la peça ens proposa un ampli recorregut per aquest important patrimoni musical, amb fragments de gairebé una quarantena de cançons, algunes de tan conegudes com ‘Muntanyes del Canigó’, ‘La presó de Lleida’, ’Ton pare no té nas’, ‘La dama d’Aragó’, ’El Virolai’ i ‘El cant dels ocells’.
La interpretació d’’El Mirador’ ocuparà la segona part del concert. La primera part estarà centrada en obres corals de quatre destacats autors dels segles XIX i XX: el francès Camille Saint-Saëns, l’anglès Gustav Holst, el rus Serguei Rachmaninoff i el català Cristòfor Taltabull. Es tracta de composicions intimistes que parteixen de textos poètics, on música està molt lligada a la paraula i a la prosòdia.
La Coral Escriny va ser ser fundada a Santpedor l’any 1968 per un grup de joves amb ganes de cantar. El seu primer director va ser Xavier Santamaria (1968-88). Posteriorment, la direcció musical de la Coral Escriny va ser assumida per Jaume Serra (1988-2005) i Enric Mieza, amb la col·laboració d’Oriol Torras (2005-09). Des del setembre de 2009, el seu director és Marc Reguant.
Al llarg de la seva història, la Coral Escriny ha interpretat un repertori molt variat, des de cançons catalanes a grans èxits del pop dels anys setanta i vuitanta, passant per música clàssica, jazz, gospel, etcètera. Algunes de les obres més destacades han estat l’òpera 'Dido i Enees' de Henry Purcell, el musical 'Hair', una selecció de temes dels anys 70 i 80 amb el títol de ‘Remember’ i el concert del 40è aniversari, en què es va oferir un recull de peces de totes les èpoques de l'entitat. En aquests últims anys, la coral ha interpretat 'Gloria' d'Antonio Vivaldi, el recull de la Nova Cançó 'D’un temps, d’un país', 'Magnificat' de John Rutter, 'A Ceremony of Carols' de Benjamin Britten, ’A Little Jazz Mass' de Bob Chilcott i ‘El Messies’ de G.F. Händel.

  • imatge de control 1per1