Entorn
,
2016
Dissabte 2 de juliol, 10h
Casa Museu Torres Amat
Sallent

Portes obertes a la Casa Museu Torres Amat

Construïda al segle XVII, propietat de la família del bisbe Fèlix Torres i Amat , va ser adquirida el 1981 per la Diputació de Barcelona, juntament amb mobles, objectes d'art i ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva familia.
Així mateix s'hi conserva una col·lecció de retrats de membres de la família que va des del segle XVIII fins als nostres dies. Les primeres notícies de la vinculació dels Torres amb la vila de Sallent daten del segle XII, concretament de l'any 1252. Al segle XVI ja són propietaris de grans extensions de terres de conreu. La unió dels Torres i els Amat es produeix al segle XVIII.
D'aquesta unió, en van néixer set fills, dels quals Fèlix Torres i Amat fou el que assolí més fama per les seves activitats al si de l'Església catòlica, la qual el nomenà bisbe d'Astorga, càrrec que ocupà els deu darrers anys de la seva vida.

L'edifici
El conjunt que adquirí la Diputació, el formen la casa, propietat de la família Torres i Amat, i la fàbrica annexa, que durant molts anys va formar part del seu patrimoni.
L'extensió del conjunt és aproximadament de mil cent noranta metres quadrats repartits entre la casa de dos pisos i els locals d'una fàbrica tèxtil, situada al costat del riu, que fou escenari d'un dels processos inicials de mecanització a la indústria catalana, ja que s'hi instal·là un dels primers telers mecànics que funcionaren a Catalunya .

Horari: de les 10h a les 14h

  • imatge de control 1per1