Llibres
,
2016
Dissabte 9 d'abril, 20h
Lliberia Papasseit
Manresa

Presentació literària 'Els estralls de la memòria', de Jaume Rausell,

«Els estralls de la memòria», del valencià Jaume Rausell, és una de les apostes primaverals de l'editorial manresana Tigre de Paper. La novel·la, que ens apropa d'una forma insòlita al marc de la República i la Guerra Civil serà presentada a Manresa el proper dissabte 9 d'abril a les 8 del vespre a la Llibreria Papasseit.
El professor Jaume Rausell (València, 1969) serà a Manresa aquest cap de setmana per presentar la seva opera prima, «Els estralls de la memòria» una novel·la que aproxima al lector a uns personatges i una societat que, encara que llunyans, reconeixem. La novel·la, que il·lustra la realitat esgarrifosa de l'Espanya de començaments de segle, retrata una
societat que s'esquinçava, dividida entre el desig d'aproximació a una nova utopia i la resposta d'un règim antic, violent i sistemàticament cruel en la venjança. L'emmarcament de la novel·la és en un indret específic del País Valencià que serveix com a icona de la  tragèdia general que suposà la Guerra Civil Espanyola.
Rausell, a través d'un vocabulari precís, acurat i acadèmic, alhora que popular, ens descriu un país socialment antiquat, moralment polaritzat i econòmicament empobrit. Rausell, des de la seva posició de mestre de català de secundària, és un ferm defensor de la recuperació i dignificació de la nostra llengua en la hostilitat de la realitat sociolingüistica de la Comunitat Valenciana.

  • imatge de control 1per1