Llibres
,
2016
Dimecres 14 de desembre, 19h
Biblioteca del Casino
Manresa

Presentació literària 'Que ningú no et salvi la vida', de Flavia Company

L'Enzo i el Víctor són íntims amics encara que no s'assemblen en res.
L’Enzo és tranquil, bohemi, un home pausat que es guanya la vida traduint llibres i gaudint de les dones que de tant en tant es lliga.
El Víctor té dona i dues filles, és un banquer ben posicionat que viu única i exclusivament pels diners. En sap treure de sota les pedres! Fins i tot la vida és un negoci.
De cop i volta l’Enzo es posa molt malalt i quan va a veure el metge aquest li diu que té els dies comptats. Quan el Víctor se n’assabenta veu clarament que la mort imminent del seu amic li va de conya per netejar una taca d’un passat que semblava que estava net i polit… Però no, no i no: tot torna.
Per tant, li demana al seu amic que, abans de morir-se, a veure si seria tan amable de fer-li un últim favor. Però que sigui rapidet, eh? Quin paio mes bèstia!
El cas és que l’Enzo té un deute molt gran amb en Víctor i es troba lligat de mans i peus, tot i que això que li demana el seu amic no és precisament que el convidi a una cigarreta. És quelcom molt mes perillós.
És una novel·la que necessita de ben poques pàgines per obrir molts fronts diferents. És un text original, enigmàtic, atent al màxim a la qualitat humana dels personatges que transiten per les seves pàgines.

  • imatge de control 1per1