Entorn
,
2016
Divendres 16 de setembre, 11h i 18h
Casa de Cultura
Olesa de Montserrat

Visita a l'Arxiu Històric Municipal

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, es visitaran les instal·lacions de l'Arxiu Històric Municipal d'Olesa de Montserrat i s'explicaran els fons documentals que conserva.

Com ha passat en totes les corporacions que tenen uns quants segles de vida, els documents que s’anaven produint al Comú de la Vila no foren recollits i guardats ordenadament en un local fins que les exigències de la vida corporativa ho van determinar. Olesa no fou un cas a part.

El lligam històric entre la notaria, la batllia i la universitat de la vila, fa creure que els fons notarial i municipal es guardaven a les dependències de l’Ajuntament, situat al castell d’Olesa (actualment, Parròquia de Santa Maria).

No és fins a l’any 1913 que la documentació, que era dispersa a diversos llocs, és aplegada i dipositada en una habitació construïda especialment per a arxiu.

L’any 1933, l’Ajuntament va adquirir l’edifici de l’antic Hotel Gori per instal·lar-hi les noves dependències municipals. Així, fou remoguda tota la documentació que hi havia a l’antiga cambra i fou dipositada en una dependència del nou edifici, coneguda pel nom d’Arxiu.

Actualment, des de l’any 2009, l’arxiu està situat al soterrani de la casa de cultura.

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1