,
07/12/2016
Cinema
Ryan Gosling i Emma Stone a 'La la land'
Foto:
CEDIDA

Un bon repàs al millor cinema del 2016

Què, ja teniu a punt les vostres llistes de les millors pel·lícules i sèries d'aquest 2016? No? Doncs aneu tard! Perquè quan arriba el desembre, internet s'omple de resums de l'any de tot tipus, i un dels més habituals és precisament el de recollir el més rellevant que s'ha vist a les pantalles.

A Pantalla.cat encara estem treballant en les nostres llistes, així que de moment hem preferit compartir amb vosaltres el vídeo “The 25 Best Films Of 2016: A Video Countdown”, el particular resum del millor cinema del 2016, seleccionat i autoeditat pel crític d'Indiwire David Ehrlich. De ben segur que apareixerà a moltes de les llistes dels vídeos preferits d'aquest 2016!

El fet que l'autor sigui estatunidenc dóna encara més força a l'inici del vídeo, amb un discurs sobre la “crisi de confiança” del president Jimmy Carter (que apareix a '20th century women') que ressona amb l'actual clima polític del país. Però el muntatge d'Ehrlich és optimista, de nou amb el missatge de Carter -i de molts dels seus compatriotes després de les darreres eleccions-: treballant junts, no poden fracassar.

A la tria hi ha pel·lícules que seran a moltes llistes, com 'Elle' o 'La la land', però sorprèn, per exemple, la presència del 'Lemonade' de Beyoncé o del documental 'OJ: Made in America', que per la seva durada, set hores i mitja, hauria de comptar més aviat com a minisèrie. També hi ha força presència de pel·lícules que han passat pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el Festival de Sitges, com la fantàstica 'Swiss army man', la coreana 'La doncella', la singular 'The love witch' o la inquietant 'La bruja: Una leyenda de Nueva Inglaterra'.

Si no n'heu tingut prou, amb aquest resum, aquí podeu trobar els dels anys anteriors:

The 25 Best Films of 2015

The 25 Best Films of 2014

The 25 Best Films of 2013

The 25 Best Films of 2012

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

A Pantalla.cat ens passem el dia enganxats a les pantalles per fer-te propostes, per quan vulguis sortir de casa per anar al cinema o per quan et vulguis quedar al sofà veient sèries.

07/12/2016
Què, ja teniu a punt les vostres llistes de les millors pel·lícules i sèries d'aquest 2016? No? Doncs aneu tard!