Pastateca, botiga de pasta fresca artesana a Manresa

Foto: 

cedida

Pastateca, tot un món de la pasta fresca artesana a Manresa

Elaboren la pasta i els farcits amb productes de proximitat i en un obrador a la vista de tothom. Per la Fira de l'Aixada fan raviolis medievals
Marta Carles
,
20/01/2017
Menjar i beure
Si hi ha un plat que triomfa entre tots, aquest és el de la pasta. És típic d’Itàlia, però la seva popularitat s’ha estès arreu. Què té la pasta que agrada tant? Ningú ho sap, però potser les diverses formes en què la trobem i la varietat de maneres en què la podem cuinar és la clau per satisfer els paladars de tothom. A Manresa fa poc més d’un any que s’ha obert Pastateca, una botiga de pasta fresca artesana que ofereix gustos tradicionals i d’altres de més arriscats i inimaginables.
"Cada vegada hi ha més gent que es cuida i que busca productes saludables, integrals, ecològics, sense conservants ni saboritzants"

Passejar pel carrer del Bruc de Manresa i veure alguna persona aturada davant del número 63 amb la cara clavada al vidre, no és gens estrany. I és que la botiga Pastateca i el seu obrador a la vista de tothom no passa desapercebut. És un negoci únic a la capital bagenca que van obrir fa poc més de dos anys, a l'octubre de 2014, l’Ada i el David, neboda i oncle. Tots dos són amants de la cuina i van deixar les seves professions de traductora i llauner, per aprendre l’ofici a Itàlia, i emprendre aquest projecte. Per nosaltres “el menjar és un plaer que es pot gaudir cada dia i ens agrada ajudar a que els clients puguin passar un bon moment a taula”, comenta l’Ada.

Des del primer dia tenien clar que el principi bàsic de Pastateca era una botiga de pasta artesana amb obrador a la vista. L’objectiu és “donar confiança al client del producte que elaborem, i amb l’obrador obert, tothom veu com fem la pasta i el farcit que hi posem”. Superada la por escènica dels primers mesos, asseguren que ara, fins i tot els agrada treballar a la vista de tothom perquè “els clients ens saluden i és una manera de connectar amb la gent”.

  • imatge de control 1per1

A Pastateca s’hi troba pasta fresca elaborada artesanalment, feta amb farina i sèmola de blat, però també amb farina integral ecològica d’espelta i fajol. Segons l’Ada, “cada vegada hi ha més gent que es cuida i que busca productes saludables, integrals, ecològics, sense conservants ni saboritzants.” Assegura que la pasta integral encara la consumeix un nombre inferior de la clientela però “aporta molts beneficis a la salut perquè conté més fibra, i és ideal per a les persones amb diabetis i molt recomanada per a les embarassades”. La pasta sense gluten també té cabuda al Pastateca, com els canelons i les croquetes, però tal com diu l’Ada, “aquesta no és d’elaboració pròpia, perquè no tenim l’obrador condicionat, un projecte pendent que esperem fer realitat aviat”.

Els farciments de la pasta, com els raviolis, “són casolans, fets amb productes de proveïdors de la comarca, i productes amb DO”. Ofereixen més d’una quinzena de gustos diferents, “gustos d’un xic d’aquí i d’allà, bàsicament mediterranis i alguns procedents d’altres contrades”. Així trobem raviolis catalans, farcits amb botifarra negre o sobrassada; raviolis de l’hort amb tomàquet caprese, o carbassa i ceba sofregida; raviolis del mar amb brandada de bacallà o marmitako de tonyina; o els clàssics amb espinacs i mató, o amb carn rostida. En fi, un gran assortit de gustos per deixar satisfets els paladars de tothom. Fins i tot pels més exquisits, si desitgen una forma o farcit especial, només cal trucar i demanar-ho per encàrrec. I és que tal com comenta l’Ada, “a Pastateca estem a l’escolta del client i ens adaptem al què ens demana”.

Sempre que poden, i els ve la inspiració, intenten innovar, sobretot quan es canvia d’estació. “Mirem d’afegir nous gustos, en consonància amb els productes de temporada, i en relació a alguna festa”. Sense anar més lluny, per carnaval han tret el ravioli de botifarra d’ou! El producte estrella, però, és el ravioli farcit de dàtils i nous. “El vam treure ara fa una any, per la festa de la Llum i ha estat tot un èxit”. Enguany tornaran a repetir-l’ho per aquesta festa, i en honor a la Fira de l’Aixada, “obrirem tot el dia (25 de febrer) per oferir a més de pasta i canelons, raviolis d’almadroc, elaborats amb una salsa medieval a base de formatge i all confitat que ni pica ni torna”. I tornaran a fer el ravioli farcit de dàtils i nous. "El vam treure el primer any per la festa de la Llum i va ser tot un èxit".
També elaboren raviolis farcits de calçots, ara que és temporada, de castanyes i salum durant la tardor i l'hivern, i de carn d'olla en època de Nadal.

La botiga Pastateca també té plats preparats a base de pasta com macarrons, canelons i lasanyes; plats casolans com rotlles de pollastre catalans, mandonguilles; productes elaborats per ells com el salmó fumat, ventresca de tonyina confitada amb oli, o carpaccio de peu de porc. I per arrodonir l’àpat, es pot comprar vi del Bages, i panna cotta de postres.

L’Ada i el David dediquen moltes hores a l’obrador, però també a fora. I és que els agrada compartir la seva passió per la cuina amb la gent, sobretot amb els més petits de casa, per això organitzen tallers de pasta per a la mainada al llarg de l'any, com el que realitzaran a l'arribada de la Transèquia.

La passió per la cuina de qualitat, honesta, de proximitat, i les ganes i la il·lusió que tenen aquesta parella d'artesans, els empeny cada dia a oferir nous productes i a tenir en ment desenes de reptes.

Més informació: 

Pàgina web: pastateca.cat
Pàgina de Facebook
Pàgina Instagram

Horaris: de dimarts a divendres de 9:30h a 14h i de 17:30h a 20h
              dissabtes i diumenge de 10:30h a 14h 
              dilluns tancat

Oferta: Els lectors de Surtdecasa que s’apropin a la botiga Pastateca, seràn obsequiats amb un pot de salsa gratuïta per la compra de raviolis o pasta fresca per a dues persones.
 

A

També et pot interessar