Jump to navigation
Dijous
25 abril 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Cuinar amb el sol
Àlex Ramos ensenya a través dels seus tallers com coure aliments i estalviar energia
Surtdecasa Ebre
,
11/11/2011
Activa't
No hi ha dubte que aquest sistema de cocció de menjar pot ser una alternativa molt útil per a l’estalvi energètic. Només està basada en la captura dels rajos emesos pel sol. Es veu que que les organitzacions humanitàries estan promovent el seu ús a escala mundial per ajudar a evitar la desforestació i la desertització.
Si estàs interessat en aquesta tècnica, només has de contactar amb el Punt Jove de Tortosa i pagar 7 euros. Així, del 4 a l'11 de juny, podràs descobrir com es pot utilitzar l'energia del sol per cuinar, amb molt pocs mitjans i sense utilitzar mecanismes complicats i cars.
Àlex Ramos n'és el professor i confessa que la seua afició per la cuina solar va sorgir per casualitat. “Era una curiositat personal i, a base d’anar experimentant, hem creat aquest taller”. En què consisteix? “Intentem explicar les diferents maneres d'aprofitar aquesta energia, per poder cuinar d'una manera semblant a com ho faríem a casa, però d'una manera ecològica”.
Aquesta tècnica és tot un treball de reciclatge i inventiva. “Tots els nostres aparells estan construïts per nosaltres, amb materials re-utilitzats, o dit d'una altra manera, materials que ja havien acabat la seua vida útil”, explica Àlex.
“Al principi no estava pensat com un taller per impartir pròpiament dit, només provàvem quins tipus de menjar podíem coure i de quina manera, fins que un dia, una amiga, ens va demanar si els ho podríem explicar a un grup de nens que estaven en unes colònies. El resultat va ser tan satisfactori que vam decidir continuar oferint-lo a escoles i grups que estiguessin interessats”, diu Àlex que avança que a l'estiu ha programat altres tallers a Ulldecona.
Aquest taller ha estrenat un bloc de cuina solar a les Terres de l'Ebre, on s’anirà informant d’activitats, receptes, fotos i enllaços a llocs relacionats amb el tema. El podeu veure a:
soletsolar.blogspot.com/
.
--
Imparteix el curs: Àlex Ramos
Dates: dissabtes 4 i 11 de juny
Horari: de 10 a 13:30 h
Preu: 7,10 €
Inscripcions i informació:
Centre Cívic de Ferreries / 977 50 45 73 / puntjove@tortosa.cat
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Els 5 llocs on menjar hamburgueses a la capital de Ponent
Foto:
Anna Zaera
Els 10 imperdibles de la setmana de l'alimentació ecològica
Foto:
Cedida
Art
Josepe Gil: "Els bodegons són una reflexió sobre la vida i la mort"
Foto:
Cedida
Jornades professionals
Eufònic Pro, experiències globals i paella local
Foto:
Arnau Martínez Teruel
Literatura i gastronomia
Mariona Quadrada: "Hem fet Déus a la terra i no m’agrada adorar persones que són humanes"
Foto:
Arnau Martínez
Teatre
Poema, sarsuela i comunitat