Hilomental, l'ecologia en el món audiovisual

Aquest dissabte 15 de febrer, s'organitza un taller en el marc del VIII Festival de Vídeo i Art Digital Strobe
Surtdecasa Ebre
,
17/02/2014
Activa't
El proper dissabte dia 15 de febrer a les 11:00 h, Arturo Bastón, Félix Pérez‐Hita i Kikol Grau, membres de Gabinete de Crisis, porten al Centre d’Art Lo Pati d'Amposta, Hilomental, una sessió pensada per a tots aquells qui vulguin conèixer una nova forma de gestionar la immensa producció audiovisual que hi ha en l’actualitat, i analitzar les seves temàtiques i tendències.
 
El projecte anomenat Hilomental neix de la necessitat d’aprendre a comprendre, classificar i interpretar la quantitat desmesurada de producció audiovisual que s’emmagatzema tant online (Youtube, Vimeo, etc) com en arxius físics. És, per tant, un taller a cavall entre la filosofia, l'art i la tecnologia que servirà per aprendre a treure a la superfície moltes de les perles audiovisuals que es troben submergides en les profunditats d’Internet, i per contribuir a crear nous corrents d’influències.
 
El caos és l'ordre que encara no comprenem
L'objectiu és precisament aquest: ordenar el caos per donar-li sentit. Hilomental, al mateix temps, vol promoure una ecologia del món audiovisual. La idea seria: 'no és necessari crear més contingut, sinó discursos que els connectin i que els facin accessibles'.
 
El taller començarà a partir de la selecció de dos ponents (videòlegs) que decideixen un tema a desenvolupar. Llavors, cadascun d’ells se’n documenta de manera videogràfica, considerant o preveient derivacions i ramificacions del mateix tema. Una vegada a escena, el primer interlocutor presenta el seu vídeo, acompanyat de la seva primera tesi oral. El segon interlocutor li contestarà, tant per donar‐li suport com per debatre‐li la idea, amb un altre vídeo i una altra justificació oral. I així, consecutivament, es construirà un diàleg que s'acompanyarà d’espontànies cerques online i les improvisacions que es generen al moment. La selecció prèvia de peces serà la que dotarà al videòleg de frases i arguments per al debat que derivarà en un intercanvi d’idees i opinions.
 
El taller va adreçat a persones relacionades o interessades amb el món audiovisual, la comunicació, l’art o el disseny. També a un públic general que tingui curiositat per tenir idees d’interpretació del superàvit audiovisual.
 
*El preu del taller és de 8 euros i els interessats es poden inscriure fins el dijous 13 de febrer a través del correu: comunicacio@lopati.cat 
 
--
Tota la informació :
 
 
    

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar