Fires i festes
,
2017
Dissabte 16 de setembre, 17:30h
Plaça de l'Església
La Torre de l'Espanyol

8a Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre

La Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, organitzada per l’associació Lo Fardell Patxetí i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport de tots els pobles riberencs, arribarà enguany en la seva rotació per la comarca al poble de la Torre de l’Espanyol.

Lo Fardell Patxetí va recuperar la jota de la Torre de l’Espanyol l’any 2013. Aquesta jota es balla per Sant Antoni, al voltant de la foguera i durant el descans de les anomenades dansades i de l’espenta i es ballarà també aquest dissabte.

En aquesta vuitena edició l’encarregat de donar el tret de sortida serà el conseller de Cultura, Lluís Puig, que participarà per primer cop a la festa. Precisament el conseller va guanyar l’any 1984 el Premi Nacional de Dansa amb la seua proposta de coreografia per a la Jota del Peuet.

Pel que fa a la festa de dissabte, no hi faltarà per segon any consecutiu la subhasta entre els assistents de coques dolces, un berenar popular, una mostra de productes artesans i sobretot la ballada de les 16 jotes dels 16 pobles i EMD de la comarca, acompanyats per la Banda de Música de Benissanet.

Per a cloure la ballada, enguany el grup convidat és Pepet i Marieta, que hi presentarà el seu darrer disc, ‘La revolució dels somnis’.

Preu: 

Gratuït

Més informació: 

  • imatge de control 1per1