Llibres
,
2017
Divendres 22 de desembre, 20h
Centre d'Interpretació Tomàs Pascual
Benifallet

Presentació del llibre '3.669 biberons', d'Andreu Caralt

En el marc de les XXVII Jornades Culturals de Benifallet, presentació del llibre '3.669 biberons: història de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41' del periodista expert en memòria històrica Andreu Caralt.

Sinopsi: 

La nostra història més recent està marcada per la Guerra Civil i les seves conseqüències. El conflicte militar i civil es produí a Catalunya entre 1936 i 1939 provocà centenars de milers de víctimes i moltes injustícies. Una de les injustícies que es donaren durant el conflicte fou la mobilització de milers de joves que amb 17 i 18 anys foren enviats al front de guerra. Malauradament molts d’ells deixaren la vida en els terribles combats del front del Segre i la batalla de l’Ebre. Molts mai no tornarien a casa.

 

Anys després d’aquests fets, els supervivents decidiren trobar-se tot cercant una doble finalitat. Per una banda, recordar aquells tràgics fets, i per altra, homenatjar els companys caiguts. Així naixeria l’Associació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41. Una entitat històrica que ha reivindicat des del primer dia la memòria dels biberons.

 

Aquest llibre fa un repàs a la trajectòria i les actuacions de la institució. És una publicació que vol homenatjar l’Associació, els seus associats i els joves que moriren víctimes de la barbàrie.

  • imatge de control 1per1