Arts
,
2015
Del 18 de desembre al 24 de gener
Biblioteca Municipal Francesc Balagué
Sant Jaume d'Enveja

Exposició 'El Montsià. Pobles i gent, paisatges i cultura'

Exposició 'El Montsià. Pobles i gent, paisatges i cultura',  amb l’objectiu fonamental d'enfortir el sentiment de pertinença al propi municipi i a la pròpia comarca, i en particular donar a conèixer els diferents municipis que conformen la comarca del Montsià al públic que la visiti.

Amb aquesta finalitat cada municipi està representat en l’exposició per un plafó on podem veure vàries imatges significatives de cada localitat i on hi figuren dos textos, escrits per escriptors o periodistes  de cada municipi. En el primer text se’ns parla de la població i en el segon text dels seus habitants.

Els textos de cada població han estat redactats expressament per a l’exposició des d’una perspectiva personal però amb voluntat de constituir un relat de significat col·lectiu. En concret els autors dels textos són: Carme Ferrer Pavia (Alcanar), Rafael Haro i Sancho (Amposta), Josep Roncero i Pallarés (Freginals), Carme Saura i Salvadó (La Galera), Miquel Subirats Villalbí (Godall), Marià Lleixà i Tal (Mas de Barberans), Roser Royo Tomàs (Masdenverge), Miquel Reverter Aguilar (Sant Carles de la Ràpita), Víctor Porres Tafalla (Sant Jaume d’Enveja), Josep M. Arasa (Santa Bàrbara), Joan Todó Cortiella (La Sènia) i Lo Mascarat (Ulldecona). Tots ells han fet un exercici de creació literària per captar en unes poques línies la diversitat de cada poble i retratar l’ànima dels seus veïns, superant els llocs comuns i els tòpics.

Horari: 
Dimarts, dijous i dissabte: de 10 a 13h
Dimarts, dimecres, dijous i divendres: de 16 a 20h
Inauguració: Divendres 18 de desembre a les 19:30h 

*Organitza: Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja, el Consell Comarcal del Montsià i el Museu de les Terres de l'Ebre. 

Més informació:
museuterresebre.cat

  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1