Arts
,
2017
Del 12 al 25 de gener
Ca Don Ventura
Flix

Exposició 'Migratoebre. Per un riu ple de vida'

Exposició 'Migratoebre. Per un riu ple de vida', que inclou textos, fotografies, objectes originals i maquetes, una mostra que vol donar a conèixer a la població el projecte Life Migratoebre i les seves actuacions, i al mateix temps explicar el marc històric i ecològic del tram final del riu Ebre i les espècies de peixos que hi viuen, incidint especialment en l’esturió, la saboga, la llampresa i l’anguila.

El projecte Life MigratoEbre té com a objectiu recuperar al tram final del riu Ebre unes poblacions sanes i viables de les quatre espècies de peixos migradors de l’Ebre: l’esturió, la saboga, la llampresa i l’anguila, i al mateix temps millorar la connectivitat de l’Ebre català adaptant i fent permeables als peixos les barreres fluvials que hi trobem, l’assut de Xerta-Tivenys, el d’Ascó i la presa de Flix. Per complir amb els objectius el Life MigratoEbre inclou un conjunt d’accions com la reintroducció d’espècies desaparegudes, el seguiment del conjunt de les poblacions de peixos, la millora dels hàbitats, la construcció de passos i la realització de campanyes de difusió per sensibilitzar la població local i aconseguir la seva implicació mitjançant la creació d’una xarxa de voluntariat.

*Organitza: Departament de Territori i Sostenibilitat, Fundació Catalunya la Pedrera, IDECE, IRTA, Museu de les Terres de l’Ebre, Museu del Ter i Parc Natural del Delta de l'Ebre. 

Més informació: 
museuterresebre.cat

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1