Arts
,
2016
Del 12 de novembre al 10 de desembre
Centre d'Art Lo Pati
Amposta

Exposició 'The Yaois (2011-2016)', de Francesc Ruiz

En el marc del cicle '360º, un gir orgànic', exposició 'The Yaois (2011-2016)', de Francesc Ruiz, un projecte obert i en procés centrat en la representació gai des de la perspectiva que oferix el món del còmic.

Es tracta d'una agrupació d'imatges extretes d'internet i ordenades en una sèrie de taules inspirades en el catàleg del Comiket de Tòquio, un dels esdeveniments més importants dedicats a la cultura yaoi on cada sis mesos participen centenars de microeditors mostrant les seves publicacions amateurs. Un espai únic en què les lleis del copyright semblen desaparèixer temporalment  i on se permet copiar, versionar i parodiar els personatges més populars de la indústria del manga i l'anime.

En la seua multiplicitat, 'The Yaois' explora els diferents malentesos, sensibilitats i zones borroses que definixen la representació marica. És també un assaig visual que comprèn des de la crítica al patriarcat i la subversió dels seus espais tradicionals, al romanticisme d'un gènere com el Boy's Love, el cosplay en les seves múltiples manifestacions o fins i tot les construccions homòfobes que molt sovint se donen en la premsa humorística. 

Més informació: 
www.lopati.cat

*Article relacionat Surtdecasa
Francesc Ruiz: "M'agrada plantejar dubtes sobre la construcció del desig homosexual" 

  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1