AGENDA
Llibres
Divendres 13 de gener, 19:30h
2017
Museu de les Terres de l'Ebre
  • Amposta

Presentació del llibre 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil'

Presentació de la publicació 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)', fruit de l’exhaustiu treball conjunt de l’investigador Joan B. Beltran Reverter i el col·leccionista Julio Allepuz Querol, editat per Onada Edicions. 

Sinopsi: 
La Guerra Civil va trasbalsar el país i condicionar la vida quotidiana de les persones en molts àmbits. Aquest llibre ens mostra que la comarca del Montsià no va ser una excepció i ho fa prenent com a base les emissions de paper moneda en aquest territori. El paper moneda era emès pels consistoris catalans per a permetre que els municipis organitzessin autònomament la seva economia ja que hi havia mancança de moneda fraccionaria. Així, la Generalitat va modificar la Llei municipal catalana, de 9 d’octubre de 1936, per a dotar als ajuntaments de la potestat d’emetre moneda fiduciària de petits valors de curs legal i obligatori, que només tenia valor dintre dels propis límits municipals. Al Montsià, trobem 11 localitats que van fer ús del paper moneda o d’algun signe monetari local: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Galera del Pla, La Ràpita dels Alfacs, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Ulldecona i Planes del Montsià. L’objectiu de la publicació és fer un retrat de la societat montsianenca del moment, tot difonent els esdeveniments que van portar a aquests municipis a emetre paper moneda i exemplificar amb un recull d’imatges els tipus de bitllets i d’altres elements monetaris que actualment formen part del patrimoni històric, cultural i numismàtic.
 

*A més de la presentació del llibre, també tindrà lloc la inauguració d’una exposició temporal que mostrarà totes les emissions i els elements més significatius que podem trobar al llibre. 

Més informació: 
museuterresebre.cat

 

Llibre 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil'

Et pot interessar

L'electe
Dimecres 30 d'agost, 23h
Ulldecona
Espectacle 'El Mag d'Oz' - Escola d'Arts Escèniques Cecília Aymí
Dies 15 i 16 de juliol
Tortosa
Sabala
Del 26 de maig al 27 de juliol
Tortosa
Festes dels Reguers
Del 23 al 25 de juny
Tortosa
Exposició 'Muntanyes' de Jep Colomé
Del 8 de juny al 16 de juliol
Amposta
Smoking Souls
Diumenge 25 de juny, 20h
Ulldecona
Espectacle 'Una nit amb el Mag Lari'
Dijous 17 d'agost
Amposta
XXIV Mostra de Jazz - Tortosa 2017
Del 3 al 8 de juliol
Tortosa