AGENDA
Llibres
Divendres 13 de gener, 19:30h
2017
Museu de les Terres de l'Ebre
  • Amposta

Presentació del llibre 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil'

Presentació de la publicació 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)', fruit de l’exhaustiu treball conjunt de l’investigador Joan B. Beltran Reverter i el col·leccionista Julio Allepuz Querol, editat per Onada Edicions. 

Sinopsi: 
La Guerra Civil va trasbalsar el país i condicionar la vida quotidiana de les persones en molts àmbits. Aquest llibre ens mostra que la comarca del Montsià no va ser una excepció i ho fa prenent com a base les emissions de paper moneda en aquest territori. El paper moneda era emès pels consistoris catalans per a permetre que els municipis organitzessin autònomament la seva economia ja que hi havia mancança de moneda fraccionaria. Així, la Generalitat va modificar la Llei municipal catalana, de 9 d’octubre de 1936, per a dotar als ajuntaments de la potestat d’emetre moneda fiduciària de petits valors de curs legal i obligatori, que només tenia valor dintre dels propis límits municipals. Al Montsià, trobem 11 localitats que van fer ús del paper moneda o d’algun signe monetari local: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Galera del Pla, La Ràpita dels Alfacs, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Ulldecona i Planes del Montsià. L’objectiu de la publicació és fer un retrat de la societat montsianenca del moment, tot difonent els esdeveniments que van portar a aquests municipis a emetre paper moneda i exemplificar amb un recull d’imatges els tipus de bitllets i d’altres elements monetaris que actualment formen part del patrimoni històric, cultural i numismàtic.
 

*A més de la presentació del llibre, també tindrà lloc la inauguració d’una exposició temporal que mostrarà totes les emissions i els elements més significatius que podem trobar al llibre. 

Més informació: 
museuterresebre.cat

 

Llibre 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil'

Et pot interessar

Tarde dels lectors, Seu Vella, claustre, Lleida, Surtdecasa Ponent, literatura
Dimecres 17 de gener, 15h
Lleida
Portada 'No deixis mai de mirar al cel'
Divendres 19 de gener, 19:30h
Móra d'Ebre
Versos contra la violència
Divendres 19 de gener, 19:30h
Campredó
Espectacle 'A vore'
Dies 26, 27 i 28 de gener
Barcelona
Divendres 19 de gener, 19:30h
Benissanet
Festa de Sant Antoni - Alcanar 2018
Dies 20 i 21 de gener
Alcanar
Sant Antoni - Móra d'Ebre 2018
Del 12 al 17 de gener
Móra d'Ebre
Dissabte 20 de gener, 18h
Amposta