Activa't
,
2016
Dissabte 5 de novembre
Cisterna de la Vall
Alcanar

XIV Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre

14a edició de la Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre, enguany sota el títol 'Les festes populars', una part molt important del patrimoni popular, material i immaterial, del territori. Aquesta Jornada vol repassar algunes d’aquestes festes populars, fortament arrelades, i oferir una mirada que ens ha de permetre copsar el model festiu del territori. 

Constitueixen un model festiu propi, una herència viva que valora i conserva el que li arriba del passat, sigui llunyà o immediat, però que està en constant transformació, perquè en cada moment històric s’adapta als valors de la societat que l’envolta. La riquesa etnològica i la diversitat cultural dels diferents elements d’aquest patrimoni festiu ebrenc són del tot inqüestionables. Unes festes són pròpies d’una determinada població o d’una determinada zona o comarca, mentre que d’altres són comunes, també amb la resta de Catalunya, o amb una bona part de la Mediterrània, tot i que presenten alguns trets o elements que les fan singulars.

 

Programa complet i inscripcions: 
http://etnologia.tte.cat
Inscripció gratuïta
(Si vols quedar-te a dinar: 17€ + IVA) 

Entrada lliure

*Organitza: Departament de Cultura, el Museu de les Terres de l’Ebre i l'Institut Ramon Muntaner 
*Col·labora: Ajuntament d’Alcanar, la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat, la Comissió de Sant Antoni d'Alcanar i Lo Rafal.
  

  • imatge de control 1per1