Exposicions

Foto: 

Surtdecasa

Les 6 "expos" imprescindibles a les Terres de l'Ebre

De nord a sud, i d'est a oest, les Terres de l'Ebre tenen en actiu una bona borsa d'exposicions
Surtdecasa Ebre
,
21/05/2015
Arts
De nord a sud, i d'est a oest, les Terres de l'Ebre tenen en actiu una bona borssa d'exposicions per a tots els gustos; etnografia vinculada al futbol, crítica social i art contemporani, objectes relacionats amb la història del mar o manifestacions artístiques ubicades en un poble destruït per la Guerra Civil són algunes de les cites que aportaran valor afegit als teus moments d'oci. No t'entretinguis perquè algunes exposicions tenen data de caducitat!

1. La història local a través del futbol Amposta
L'exposició fa un repàs, a través de textos, fotografies, i objectes originals, de la història del Club des de la seva creació l'any 1915 fins al moment actual. En total es podran veure unes 116 fotografies que han estat cedides per exjugadors i socis del C.F. Amposta per a la realització de l'exposició, així com diferents objectes com trofeus, una pilota i unes botes antigues, banderins i samarretes i també documentació, entre la que destaquen el primer reglament de l'entitat que es conserva o els carnets de soci de l'entitat de diferents èpoques.
Més informació

2. Crítica social i art contemporani
Quatre joves artistes de les Terres de l’Ebre -Roser Arqués de Deltebre; Elena Blesa i Miguel Bustos de La Sénia; i Rebeca Royo de Tortosa- exposen a Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre les propostes artístiques que van presentar a la convocatòria #ebrergent i que van ser seleccionades d’un total de 19 projectes. Els projectes seleccionats en aquesta edició aborden temes diversos, des del pas del temps a la crisi econòmica, passant pel tercer paisatge o la història de Teresa Pla Messeguer, “La Pastora”, el maqui hermafrodita dels Ports.
Més informació

3. Mitologia i olor a mar La Ràpita
Un ex-libris és una marca de propietat que es posa en un llibre. Des del segle XVI ja trobem marques, en forma d’etiqueta que s’enganxava a les guardes del llibre, que a part del nom del posseïdor incorporaven elements simbòlics o figuratius, especialment escuts d’armes del propietari. La mostra, que cobreix bona part del segle XX i els inicis del XXI, consta d’un total de 11 quadres de grans dimensions, cadascun dels quals acull alguns exemplars. El paisatge, la mitologia, la ciutat de Tarragona, el port, la pesca, l’esport, així com diversos ex-libri produïts recentment per l’Escola d’Art de Tarragona són les temàtiques principals. De la mostra destaquen els ex-libri de personatges rellevants de la cultura catalana com, Salvador Espriu, Antoni Miró, Pepita Pallé o Max Cahner, així com de personalitats més arrelades el territori, com el pintor tortosí Ferran Arasa o el mestre d’aixa Ferran Vilàs.
Més informació

4. Drets Humans a Corbera d'Ebre Corbera d’Ebre
La II Biennal d'Art de Corbera d'Ebre vol seguir la mateixa filosofia que ens va portar a l'Ajuntament i l'Associació del Poble Vell a fer la I Biennal l'any 2009, i és la de donar a conèixer el Poble Vell de Corbera d'Ebre a través de Cultura. El tema central d'aquesta mostra artística són els cinc primers punts de la Declaració Universal dels Drets Humans del 1948 en que s'afirma que les persones hem de ser lliures i iguals. En aquesta II Biennal hi han tres nous espais a part del recinte del Poble Vell. Un és l'església de Sant Pere remodelada com centre cultural, on es centraran la major part de les exposicions i diverses activitats relacionades en els Drets Humans.
Més informació

5. Artesania de la fusta a La Galera
Àlex Albiol treballa de fuster fent portes, finestres i diferents components en fusta que necessita una casa en el moment de la seva construcció i per al seu manteniment, però li agrada molt la seva feina i ha volgut anar més enllà, per això també dedica part del temps a treballar la fusta de manera més creativa realitzant un seguit de peces originals i agosarades. Les peces que  presenta en aquesta exposició són peces on combina el treball artesà, amb la innovació, i, el resultat és un conjunt d'obres brillants, ben acabades i singulars.
Més informació

6. Un recorregut per l'obra de Francesc Todó
Sota el títol Francesc Todó. Segle XX - Segle XXI, Tortosa ens apropoa a l'obra d'aquest reconegut artista nascut a Tortosa l'any 1922 però que va desenvolupar gran part de la seva trajectòria a Barcelona. És també un reconeixement a tota la seva obra. A la de l'artista que ha conreat el gravat, l'escenografia o la il·lustració, però per damunt de tot la pintura. Un retrobament emotiu amb el pintor però també amb l'home que ha manifestat voler ser recordat com a pintor de Tortosa. La mostra inclou obres produïdes des dels anys 40 del segle passat fins als nostres dies, s'exposa en dos espais de la ciutat, la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa i el Museu de l'Ebre.
Més informació

  • imatge de control 1per1

 

A

També et pot interessar