,
31/12/2012
Coses de la vida

10 consells bàsics per a que Gregori no tinga ressaca el primer dia de l'any

Tal com vam explicar-vos fa uns dies, la blocaire més trendi de Surtdecasa.cat i un servidor hem estat  aprofitant les festes de Nadal per a demanar consells contra la ressaca. Aquí teniu la primera llista provisional, esperem poder-la ampliar amb els vostres suggeriments i propostes!

1. L'actitud. El més important quan sortim de festa és l’actitud i la bona companyia, l’objectiu principal és xalar, compartir bons moments amb els amics... sempre va bé no oblidar-ho.

2. La panxa plena. Abans de rondar és bo tenir el cos preparat i haver menjat bé, alguns ens han proposat menjar ametlles abans de sortir, i la secció més amant dels medicaments proposa començar la nit amb un ibuprofè i un protector estomacal.

3. Un euro més avui, menys maldecap demà. Una cosa que tots hem anat aprenent al llarg del temps és que la qualitat del que bevem està molt relacionat amb la ressaca que tindrem l’endemà. Entre el Don Simon (prohibidíssim, per cert) i el vi més car del Priorat, o entre el Larios i la ginebra Old Raj hi ha tota una gamma per a triar i remenar. L’altra regla d’or és no mesclar i evitar excessos amb els licors dolços, fer xarrups pot ser letal.

4. Beure aigua no fa mal a ningú. També hem rebut alguns missatges que ens recorden que durant la nit podem anar bevent aigua o altres begudes no alcohòliques, i també anar menjant.

5. Una retirada a temps és una victòria. Sovint el darrer gintònic, aquell que no s’acaba mai i que de vegades arriba fins al cotxe, és l’estocada final. Va bé saber quan n’hi ha prou.

6. Abans d’anar a dormir... Molta gent té una autèntica corada contra la ressaca abans d’anar-se'n a dormir. Menjar i beure aigua són els consells més habituals, si portem moltes hores rondant tindrem l’estómac completament buit, dormirem millor i ens despertarem més recuperats. Una altra opció complementària és l’ibuprofè d’abans d’anar a dormir. I finalment, un remei que ja ve d’antic, com diu el refrany: cosa dolenta, fora del ventre (en oriental rima una mica més).

7. Esmorzar i dinar. Després d'una bona dutxa, amb uns quants canvis de temperatura, n’hi ha que comencen el dia D amb una dosis de primperan, Cocacola o ibuprofè. Després hi ha dos sectors, els que opten per la dieta depurativa i els que necessiten saciar-se de greixos. Podem optar pels sucs – sobretot de tomàquet, pinya o taronja – les sopes de frígola, les infusions de te de roca i marialluïsa o els brous, als Alps italians, després de grans celebracions acaben amb un bon"Brodo di Gallina" ben calent. Però també estan les pizzes, la pasta, les patates fregides o l’arròs a la cubana.

I anar bevent aigua, clar... també podeu provar el Vichy, ens han dit que és “mano de santo”.

8. N’hi ha que se’n van a córrer... Un jove gallec ens ha explicat un mètode particular, les “sudoracions”, que consisteix en dormir ben abrigat, amb xandall i mantes. Altres se’n van a córrer, com una jove austríaca que quan es desperta corre una hora i mitja, encara que siga el mes d’agost. No podem certificar l’efectivitat d’aquests mètodes, però sí que podem dir que fan molta mandra...

9. Ressacosos medicalitzats. Hem vist que hi ha molta gent que es pren medicaments per a combatre la ressaca, abans, durant i després. El més utilitzat és l'ibuprofè, tot i així... cal que donem noms i cognoms, el millor aliat és i serà sempre l'Espidifen.

10. Tornem a començar? Però com dèiem al principi, la part més important de tot és l'actitud, tant per a la festa com per a combatre la ressaca. Així que la millor opció és quedar per a fer el vermut el dia 1 a migida i començar en bon peu l'any 2013!

Més informació Com podem evitar la ressaca? | Diari de Girona

Amb la col·laboració de: Roser, Susanna, Paul, Lluís, Gemma, Sofia, Núria, Francesc, Maria, Jordi, João, Roger, Lorién, Cèsar, Marta, Álvaro, Neus, Enric, Dan, Nel·la, Mònica o Lourdes.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mig dia de cabòries i l'altre mig comptant kWh, € o CO2 a la UPC. Visc les Terres de l'Ebre, resideixo a Ca la Feliu.

29/08/2018
L’albergínia i la carxofa són les reines de l'hort. Una a l'hivern i l'altra a l'estiu, quan la terra et crema els peus.
24/07/2018
Aquest curs ha estat duret - a molts nivells- però no patiu que no us atabalaré amb aquestes cabòries, de moment.
12/07/2018
La nova alcaldessa afirmava, fa només unes setmanes, que el Govern tindria altres maldecaps abans que el monument feixista que tenim clavat al mig de l'Ebre.
04/05/2018
Tinc un problema amb els cartells, papers, octavetes, enganxines... Ho guardo tot. Fa uns dies, mentre mirava de fer neteja, va aparèixer un cartell que em va retornar a una de les primaveres més intenses que recordo...
13/06/2017
L'Ajuntament de Tortosa torna a tenir un posicionament que el situa a la dreta de la dreta més rància i casposa.
20/03/2014
Envia'ns les teues propostes amb imatges, recomanacions, curiositats, preus (!)... entre els participants Surtdecasa sortejarà 3 vermuts per a dues persones.