,
14/11/2016
Famílies

365 dies - Aniversari!

Avui us contaré com li hem explicat a la nostra filla gran, que ja ha fet tres anys, què significa estar d'aniversari. A les sorpreses, festes, veles i pastissos li hem sumat un joc ben divertit... la celebració de la vida! i com sempre ho hem fet junts, en família.

La celebració de la vida (inspirat en el mètode Montessori) consisteix sobretot en què el xiquet o xiqueta comprengue el pas del temps introduint alhora conceptes tan quotidians per a natros i tan abstractes per a ells com els mesos, els anys, les estacions, la terra o el sol...

Què necessitem?

  • Un sol (de feltre per exemple)
  • La Terra. Podem utilitzar un globus, imprimir una imatge, dibuixar una bola del món.. Natros vam aprofitar una peça blava i rodona de fusta d'un puzzle.
  • Escriure els 12 mesos amb targetes de colors. Diferenciant les estacions de l'any (per exemple, els mesos de desembre, gener i febrer els pintem de blau)
  • Buscar fotografies significatives de cada any. Impreses o digitals.
  • Una vela.
  • Objectes de l'infant, des que va néixer fins a l'actualitat.

Com funciona?

  1. Ens sentem al voltant del sol.
  2. Col·loquem els mesos entorn del sol i posem el mes en el què l'infant fa anys just davant d'ell o d'ella.
  3. Encenem la vela a sobre del sol, simulant l'astre rei.
  4. Agafem la Terra i fem tota una volta al sol. Quan acabem, li expliquem que han passat 365 dies, 4 estacions i els mesos corresponents.
  5. Agafem les fotografies d'aquell any i les comentem. Si tenia pèl, dents.. si camina o no, com anava vestit o vestida, què menjava...
  6. Aprofitem les fotografies per comentar objectes que utilitzàvem. Tipus un "xupete", bolquers, roba, peluixos..
  7. I així fins fer tantes voltes al sol com anys faci el menut o la menuda!
  8. En arribar als anys que compleix, cada un dels membres de la família li fem un regal no material... una abraçada, una cançó, una frase bonica, etc.

Per a natros el moment més emotiu va ser el de les fotografies. Quants records que no recordem! i com canvien i canviem. És bonic aturar-se i mirar enrere. Respirar profund i gaudir-ho en orgull. I felicitar-mos com a mares, com a pares, com a mares i pares, com a iaios i iaies... Estem fent algo molt gran ;)

 

 PER MOLTS ANYS FAMÍLIES!

Que seguiu fent anys de vida i ompliu de vida els vostres anys!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Este és un espai on trobareu propostes d’activitats gratuïtes per a famílies a les Terres de l’Ebre. Idees actives que proposem a partir de la nostra experiència familiar i que es poden fer en un sol dia. Plans per a exprimir les Terres de l’Ebre aprofitant, sobretot, els espais privilegiats que mos regalen lo Delta i els Ports. 

08/04/2017
Famílies ebrenques compromeses amb el consum local, autogestionat, conscient i ecològic
07/03/2017
Seguint un mapa d’exploradors hem aconseguit trobar la neu, preparar un gelat, fer guerra de boles i donar-li vida al ninot Lluís! La primera nevada dels Ports ens la vam perdre, estàvem tots al llit covant la grip.
18/01/2017
Coneixeu la Serra de les Veles? és un petita muntanya de 95 metres d’altitud situada a Campredó (Tortosa). Al cim, es troba la Torre de Font de Quinto.
02/01/2017
La nit de fi d'any, a casa, tenim el costum de fer el ritual de les veles. Després de sopar, escrivim en un paper tots els propòsits per l'any nou.
12/12/2016
Enguany lo senyor Tió és Paülsenc! I com Paüls, és un Tió ben especial. La Llum ja té tres anys i ha volgut col·laborar en tot el procés… L’hem buscat per la muntanya molt atents esperant sentir la seua crida. Per fi l’hem trobat!
23/11/2016
Avui us hem preparat un recull amb 7 de les BIBLIOTEQUES de les Terres de l’Ebre amb l’agenda infantil més activa!! Perquè a les 5 de la tarda es fa fosc i no volem tancar-mos a casa… i perquè llegir, famílies, mos fa més lliures!
14/11/2016
Avui us contaré com li hem explicat a la nostra filla gran, que ja ha fet tres anys, què significa estar d'aniversari. A les sorpreses, festes, veles i pastissos li hem sumat un joc ben divertit... la celebració de la vida!