,
29/10/2016
Famílies
Forat de la Vella

Racó d'en Marc i Forat de la Vella - Mas de Barberans

Montserrat o Mas de Barberans? Per la imatge, a la majoria, mos costaria distingir-ho. Però com sabeu, aquí voltem pel territori, famílies, i avui hem fet cap al Mas ;) Un racó amb formacions geològiques d'alt interès paisatgístic que no té res a envejar al preciós massís de la Moreneta. Hem buscat fulles de la tardor, entrat per coves i travessat forats! Us atreviu Ebrefamílies?

Travessar el pont de fusta que creua el barranc de la Vall d'en Mas és el primer pas de l'aventura. Només creuar-lo trobareu una petita regadora per on baixa aigua que haureu de saltar - segona emoció forta! - i començarem a caminar per una sendera de conte de fades fins a la Cova d'en Marc, que es troba a un quilòmetre: 20 minuts/140m desnivell i dificultat baixa.

La cova és... Jutgeu vatros mateixos/es!

Hem aprofitat per entrar a tots els forats de la cova! hem entès per què són foscs... no hi arriba el sol!

I com que hem esmorzat molt hem decidit pujar (10 minuts amunt) fins al Forat de la Vella, i quin forat! recomanadíssim...

I cap avall! De baixada hem decidit quedar-mos a dinar a l'Àrea de lleure de la Vall, un raconet més que màgic on, a més de dinar, hem aprofitat per revisar les fulles de tardor que hem recollit!

 

Un dia perfecte! Si hi aneu, etiqueteu les vostres fotos amb #ebrefamilies i compartiu experiència.

RECOMANO: pícnic, lupa i bossa per guardar fulles.

UBICACIÓmaps

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Este és un espai on trobareu propostes d’activitats gratuïtes per a famílies a les Terres de l’Ebre. Idees actives que proposem a partir de la nostra experiència familiar i que es poden fer en un sol dia. Plans per a exprimir les Terres de l’Ebre aprofitant, sobretot, els espais privilegiats que mos regalen lo Delta i els Ports. 

08/04/2017
Famílies ebrenques compromeses amb el consum local, autogestionat, conscient i ecològic
07/03/2017
Seguint un mapa d’exploradors hem aconseguit trobar la neu, preparar un gelat, fer guerra de boles i donar-li vida al ninot Lluís! La primera nevada dels Ports ens la vam perdre, estàvem tots al llit covant la grip.
18/01/2017
Coneixeu la Serra de les Veles? és un petita muntanya de 95 metres d’altitud situada a Campredó (Tortosa). Al cim, es troba la Torre de Font de Quinto.
02/01/2017
La nit de fi d'any, a casa, tenim el costum de fer el ritual de les veles. Després de sopar, escrivim en un paper tots els propòsits per l'any nou.
12/12/2016
Enguany lo senyor Tió és Paülsenc! I com Paüls, és un Tió ben especial. La Llum ja té tres anys i ha volgut col·laborar en tot el procés… L’hem buscat per la muntanya molt atents esperant sentir la seua crida. Per fi l’hem trobat!
23/11/2016
Avui us hem preparat un recull amb 7 de les BIBLIOTEQUES de les Terres de l’Ebre amb l’agenda infantil més activa!! Perquè a les 5 de la tarda es fa fosc i no volem tancar-mos a casa… i perquè llegir, famílies, mos fa més lliures!
14/11/2016
Avui us contaré com li hem explicat a la nostra filla gran, que ja ha fet tres anys, què significa estar d'aniversari. A les sorpreses, festes, veles i pastissos li hem sumat un joc ben divertit... la celebració de la vida!