Snorkel nocturn

Foto: 

Cedida
Animals marins

Snorkel nocturn a les Terres de l'Ebre

Plàncton Divulgació i Serveis Marins organitza sortides nocturnes diàries al llarg de tot l'agost
Anna Zaera
,
15/08/2014
Entorn
Hi ha diferències entre submergir-se al mar de dia i de nit. Per això, tot i que allò més habitual és fer-ho en plena llum del sol, volem proposar-vos gaudir del mar també quan tot és fosc i només ens queda la resplendor que fa la lluna. Des de Plàncton Divulgació i Serveis Marins s'organitzen sortides nocturnes tots els dies -sempre que l'estat del mar ho permeti i que s'aconsegueixi quadrar un grup de 3 o 4 persones mínim- per les precioses cales de L'Ametlla de Mar, concretament a Cala Vidre o a Cala Sant Jordi, amb l'objectiu de gaudir de la misteriosa i estimulant sensació d'endinar-se en la vida submarina quan tot és fosc.
"Submergir el cap sota l'aigua amb ulleres i tub et dóna la possibilitat de veure espècies no gaire conegudes"

“Molts animals només els veus durant la nit, que és quan surten a caçar o a reproduir-se. Durant el dia viuen amagats dels seus depredadors dins de coves o estan a majors fondàries, i durant la nit és quan s'apropen a la costa”, ens explica una de les responsables de Plàncton Divulgació i Serveis Marins, Aurora Requena. És el cas de les escórpores, que són uns peixos de color vermell-amarronat difícils de veure de dia i molt nombrosos durant la nit, quan surten dels seus amagatalls i els pots veure fàcilment sobre les pedres o nedant. També passa el mateix amb les ofiures, unes cosines de les estrelles de mar que, durant la nit, deixen veure les seves potes primes sortint de les seves coves. Una altra de les espècies més noctàmbules són els pops. A la nit passegen feliços enmig de les pedres, i a vegades fins i tot es pot veure la polpa, un pop de color vermell amb taques blanques gairebé impossible de veure de dia. Submergir el cap sota l'aigua amb ulleres i tub et dóna la possibilitat també de veure espècies no gaire conegudes. “Sota el mar hi ha moltes curiositats com, per exemple, la vida de les bonèl·lies, un animal amb forma de pera i amb uns filaments llargs de color verd i que té una cosa curiosa estratègia de vida: el mascle viu tota la seva vida paràsit dins de la femella”, explica Requena.

El cel i el mar
A més a més de tota aquesta fauna i flora, l'experiència de fer snorkel de nit és totalment plena si mirem al cel. L'Ametlla de Mar és un indret sense gaire contaminació lumínica, fet que permet veure el cel molt estrellat i fins i tot reconèixer diferents constel·lacions o veure estrelles fugaces

L'activitat comença a les 20:30h de la tarda, a la caseta de Plàncton – situada a la Cala Sant Jordi - per equipar-se amb el neoprè, les ulleres, el tub, les sabates d'aigua i una llanterna per a cadascú. A la caseta tenen lloc les explicacions de les espècies que es trobaran sota l'aigua, fent especial èmfasi en els comportaments diferents dels animals durant la nit. Prop de les 21h, els aventurers es posen a l'aigua - quan encara hi ha una mica de claror per acostumar-se - i en 10 o15 minuts arriba la foscor absoluta i només amb les llanternes enceses es pot veure el fons. 

  • imatge de control 1per1

--
Més informació: 
www.plancton.cat

   

A

També et pot interessar