Flamencs

Foto: 

Cedida
Vol de flamencs al Delta de l'Ebre

Les 8 activitats més atractives per fer al Delta de l’Ebre

L’ornitologia centra algunes de les propostes per gaudir de la Setmana Santa en aquest espai natural
Surtdecasa Ebre
,
04/04/2017
Família

L’arribada de la primavera es tradueix sempre en un esclat de colors i vida a la natura, que abandona la seva letargia. Per descobrir aquest nou despertar, us proposem algunes activitats per gaudir-lo en un dels entorns més màgics del nostre territori: el Delta de l’Ebre. En aquest cas, volem que els més petits de la casa siguin els protagonistes, junatment amb les aus que, en aquesta època, són majoria.  La Fundació Catalunya-La Pedrera, a través del projecte MónNatura Delta de l'Ebre, ha restaurat els terrenys de les antigues salines de la Tancada, amb una superfície de 41,2 hectàrees, posant en relleu el valor mediambiental de la zona mitjançant diferents espais visitables i una proposta d’activitats lúdiques i didàctiques.

1. Un mar d'ocells
Des del port de La Ràpita salpa el vaixell que ofereix una sortida a mar obert per observar i fotografiar aus pelàgiques com baldrigues balears, ocells de tempesta, mascarells, paràsits i diferents espècies de gavines i xatracs. Tot i que l’activitat es dirigeix principalment a ornitòlegs, aficionats a l’ornitologia i fotògrafs de natura, està oberta al públic en general que podrà conèixer millor els ocells que està previst que s’observin en aquesta sortida, i amb una xerrada que es realitzarà el dia abans d’emprendre el viatge. Es recomana dur calçat i roba còmode, ulleres de sol, protecció solar, càmera i prismàtics per gaudir com cal de l’experiència.
Més informació

  • imatge de control 1per1

2. Flamencs de Pasqua: on són els ous de la Pepa? (Setmana Santa)
Si els teus menuts tenen entre 5 i 12 anys, estàs de sort, perquè el Delta necessita la seva ajuda. La Pepa, una flamenc femella que és una mica despistada, ha post un munt d’ous i no recorda on els ha deixat. Calen voluntaris per trobar els nius. Tots aquells que els aconsegueixin trobar, els podran personalitzar amb diferents colors. I gràcies a les distraccions de la Pepa, els més petits de casa tindran l’oportunitat perfecta per conèixer aquest tipus d’aus tan impressionants.
Més informació
 

3. Curs de fotografia a càrrec de Francesc Muntada
Els colors, les textures i els paratges del Delta són el millor escenari per posar en pràctica els coneixements que permeten immortalitzar la bellesa rere l’objectiu d’una càmera. Per això, el naturalista i fotògraf Francesc Muntada ofereix en aquest espai idíl·lic un curs de fotografia de natura. Consistirà en unes sessions teòriques per aprendre les tècniques que millor s’adiuen a cada tipus de fotografia, una sortida per posar-les en pràctica amb materials específics i una sessió de projecció-crítica amb els assistents al curs.
Més informació
 

4. Pirates al Delta? (Setmana Santa)
Antigament, el Delta de l’Ebre va ser terra de pirates. N’hi havia un que es deia Eiktu Xicmano, que era conegut per la seva afició a robar la sal que sortia de les salines. Els més petits de la casa el podran conèixer al taller ‘Pirateja’t’. Dirigit a un públic familiar, i especialment per a xiquets i xiquetes de 4 a 10 anys, l’activitat proposa convertir els assistents en autèntics pirates deltaics confeccionant els barrets típics que utilitzaven i pintar-se per assemblar-se al pirata Xicmano.
Més informació
 

5. Ocells mòbils (Setmana Santa)
Com emportar-se les aus del Delta de l’Ebre a casa? Ja que no es poden treure del seu hàbitat natural, quina gran idea fer-ho construint un mòbil que ens permeti veure com volen al sostre de casa! Una activitat per a xiquets i xiquetes de 4 a 10 anys en què reconeixeran els ocells que volen per tots els racons d’aquest espai natural i en què posaran a prova les seves dots per a construir un mòbil que les reprodueixi. 
Més informació
 

6. Visita dels menuts
Aquesta activitat familiar es planteja com una visita pensada perquè els més petits de la família gaudeixin de l’entorn del Delta de l’Ebre i aprenguin per què és tan important la riquesa natural que conté i que cal preservar. A més de retrobar-se amb el pirata Eiktu Xicmano, podran veure aus fascinants i posar en pràctica activitats tradicionals i úniques d’aquest territori, com tirar el rall o navegar amb pontona.
Més informació 
 

7. Com construir un niu per a ocells? (Setmana Santa)
Els ocells necessiten un espai idoni per fer-hi el niu: tranquil, protegit de les adversitats meteorològiques, amb menjar a la vora, etc. Tenint això en compte, i donada la gran varietat d’ocells que dibuixen el cel deltaic, és una bona idea descobrir com els podem ajudar a construir el seu niu. Qui s’anima a construir una caixa-niu per ubicar al jardí o a la terrassa de casa? Un taller per a infants proposa aquesta activitat perquè els ocells puguin trobar un lloc on criar els seus pollets.
Més informació
 

  • imatge de control 1per1

8. Sortides d’iniciació ornitològica
El Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants d’Europa occidental, compta amb una reconeguda riquesa natural. Especialment, s’hi troben algunes de les aus aquàtiques reconegudes internacionalment. Per això, amb el bon temps, arriba la millor manera de identificar-les i distingir-les. Espècies com el Bernat Pescaire, el Martinet Blanc o el flamenc esperen que les descobreixis.
Més informació 

 

Més informació: 

A

També et pot interessar