Campus de 'La vida tortosina'

Foto: 

Cedida
Campus de 'La Vida Tortosina'

'La vida tortosina' convertit en Campus d'Estiu

El dissenyador Quimo Panisello idea una alternativa als tradicionals campus infantils
Surtdecasa Ebre
,
27/05/2014
Família
Arriba el bon temps, l’estiu i les bones notícies, i això són bones notícies. Per fi, els xiquets poden sortir a jugar tot lo dia i els pares han de buscar-se la vida per trobar amb qui deixar les seues criatures mentre ells treballen. Els menuts volen xalera, aventura i descobriments mentre que els seus progenitors busquen treva. Enguany, Tortosa ofereix un campus d'estiu diferent. El Campus de la vida tortosina (lavidatortosina.com) pretèn que els més menuts descobreixin l'entorn, les particularitats, la història i les tradicions d'una de les ciutats més grans de les Terres de l'Ebre, Tortosa. Com? A través de la cultura popular i les noves tecnologies. Des de la jota i la rondalla, fins als tallers de guionatge i realització de vídeo adaptat per als més menuts.
'Els menuts seran exploradors i Tortosa serà el paradís perdut que hauran de descobrir'
L’impulsor d’aquest campus, el dissenyador gràfic Quimo Panisello, vol crear amb aquesta ocurrència, quelcom nou i molt marcat amb un sabor de campus d’autor. “Jo volia crear un campus amb trets diferenciadors i molt pautat, i vaig pensar que fer descobrir la ciutat de Tortosa, les seues costums i la seua història als més petits i fent-ho com una aventura podria ser un bon punt de partida”, comenta Quimo. “És així com em vaig posar en contacte amb el filòsof Roman Aixendri i la músic i Tècnica Superior en Animació Sociocultural, Sinta Salvadó, per portar-lo a terme.“ 
 
Calia, però, trobar un quarter per a tota aquesta tropa i, gràcies al suport del Cor Flumine, el van trobar en un antic hospital napoleònic recuperat per a la causa, el Casal Tortosí, amb el seu magnífic claustre. Aquest trio té la intenció que els xiquets no vegin en cap moment el campus com un apèndix de l’escola. Sinta comenta al respecte: “Aplicarem tècniques socioconstructivistes com són les dinàmiques de grup perquè els participants tinguin no només coneixements teòrics sinó també vivencials. L’aspecte lúdic d’aquestes dinàmiques tindrà la finalitat d’ajudar a aprendre i de motivar la creativitat”. 
 
Per la seua banda, Roman Aixendri ens explica que la idea de donar-li importància a l’entorn com a un protagonista més de la proposta permet que s’aprofiti al màxim l’espai i que se’ls hi ensenyi als xiquets d’una manera com mai abans l’hauran vist, ple de màgia si cal. “Els menuts seran exploradors i Tortosa serà el paradís perdut que hauran de descobrir”, diu. 
 
La vida tortosina comptarà amb convidats de luxe com en Joan Iniesta (Calaix de sastre) que ensenyarà l’art de fer capgrossos. L’anglès també hi tindrà presència amb les activitats i contes de Sílvia Panisello, i la Claire Martin ensenyarà tècniques d’art per despertar l’esperit creatiu de la jota i la rondalla. També es tastaran les noves tecnologies amb els tallers de guionatge i realització de vídeo adaptat per als més menuts.
 
El preu és “low cost”: 35 euros per setmana o 135 per a tot el mes. Comença l’aventura de la vida tortosina! Pots inscriure els teus fills a la plana web lavidatortosina.com i a les botigues Calaix de Sastre i Detallets de Tortosa. Per sol·licitar més informació envia un correu a: lavidatortosina@gmail.com
     

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar