Art contemporani 'vegetal' al Mas de Barberans

El 4 i 5 d’agost viu el 10è Racó dels Artesans i la fira monogràfica de les Fibres Vegetals
Surtdecasa Ebre
,
06/10/2012
Fires i festes
Les fibres vegetals poden convertir-se en matèria primera per fabricar utensilis i objectes de decoració, però també edificis imponents i grans obres d’art. Aquesta versatilitat de les fibres vegetals és el potencial que el Mas de Barberans exhibeix al públic durant la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals, una fira que té una forta vessant participativa ja que hi acudeixen cada cop més artesans i molts visitants s’interessen per participar en els tallers programats.
 
Enguany, una de les principals novetats serà la instal·lació d’una gran escultura realitzada amb canyes seques – els organitzadors han assegurat a Surtdecasa.cat que ja han posat el material al sol - que es podrà veure del 3 al 5 d’agost al recinte de les piscines del municipi.
 
A les construccions realitzades amb aquests materials se les coneix com arquitectura efímera, una forma d’arquitectura que ja ve de temps antics i que es caracteritza perquè es pot desmuntar un cop construïda. Els emperadors construïen majestuoses columnes amb fulles de palmera o se celebraven les grans victòries militars amb arcs de triomf de fusta que després es deconstruïen.
 
Al Mas de Barberans hi participaran 5 artesans, entre els quals destaquen l’artista britànic Tim Johnson i el català Joan Farré, aquest darrer, president de l'Associació de Cistellers de Catalunya i participant juntament amb la Benedetta Tagliabue al disseny del pavelló d’Espanya a l’Exposició Universal de Shangai.
 
Els organitzadors han volgut també convertir aquesta activitat en un taller que han anomenat Fent Rafal i que el divendres 4 estarà obert a tots els cistellers participants a la fira i a algunes persones de les Terres de l’Ebre relacionades amb les escoles d’art d’Amposta i Tortosa perquè puguin aprofundir en l'art de les fibres vegetals.
 
Des de Surtdecasa.cat, et recomanem que visites aquesta fira que connecta les tradicions més locals amb les útlimes tendències d'art contemporani. Anima't a participar en alguns dels tallers oberts al públic on t’ensenyaran, entre d’altres coses, com fer cordell o un matamosques amb pauma o paper amb fibres vegetals!
 
Per més informació sobre els tallers i les activitats, consulteu el programa a www.cdrmuseudelapauma.cat.
 
      

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar